Iluminat arhitectural fațade


Fațada este primul element care transpune povestea unei clădiri în imagini. Forma fațadelor este determinată nu doar de elementele arhitecturale și materialele utilizate, ci și de lumină, de direcția și culoarea sa. Aspectul unei fațade se modifică în cursul zilei datorită direcției de schimbare a luminii și a diferitelor componente ale luminii difuze și directe. După lăsarea serii, fațada iluminată a unei structuri va avea o altă înfățișare, mai spectaculoasă și atractivă pentru orice trecător. 

Iluminatul arhitectural al fațadelor facilitează și orientarea, transmite emoție și creează un punct de interes.

Iluminatul fațadelor - identitate culturală, atracție turistică

Design-ul de iluminat arhitectural pentru fațade trebuie să creeze valoare adăugată și să aibă o influență pozitivă arhitecturală și economică. Un iluminat plăcut promovează un sentiment al identității și de apartenență; ajută oamenii să se simtă repede ca acasă și să își construiască rapid o relație cu noul lor mediu. Un oraș odată monoton devine astfel plin de viață și intră în tendințele de călătorie pentru vacanță ori de business.

Iluminatul arhitectural al fațadelor este o modalitate foarte bună pentru a crește atractivitatea unui loc public, creează noi spații urbane și are efecte concrete și pozitive asupra comportamentului de călătorie al turiștilor. În același timp, poate influența și deciziile de relocare ale business-urilor și poate transforma o clădire într-un punct de reper important pe harta orașului.


În cele ce urmează vă prezentăm tehnicile principale pentru iluminatul arhitectural al fațadelor:

1. Wall-washing și wall-grazing

Wall-washing este o tehnică de iluminat arhitectural prin care plasăm corpul de iluminat suficient de departe de perete pentru a reda o lumină uniformă verticală pe toată suprafața. Efectul este o "spălare" netedă care a fost folosită în mod tradițional pentru a ascunde imperfecțiunile și pentru a elimina umbrele.

În același timp creează un accent deosebit pe fațadă, făcând spațiile mai mici să se simtă perceptual mai mari. Această metodă conferă profunzime caracteristicilor arhitecturale și creează o ambianță reală. În funcție de înălțimea fațadei, corpurile de iluminat tip wall-washer se pot monta la o distanță de 20 - 80 cm de la perete.

Wall-grazing este tehnică similară de iluminat arhitectural pentru fațade, dar și pentru iluminat arhitectural interior, prin care poziționăm corpul de iluminat aproape de perete. Fasciculul de lumină lovește peretele într-un unghi îngust, care astfel îi dezvăluie și îi accentuează textura din piatră, lemn, mozaic etc.

Prin poziționarea corpurilor de iluminat mai aproape sau mai departe de fațadă putem regla unghiul luminii pentru a face umbra mai mult sau mai puțin pronunțată. Indiferent de tehnica folosită, peretele este prezentat ca un punct de interes vizual în spațiu.

2. Floodlight

Folosind tehnica de iluminat arhitectural floodlight se obține iluminarea totală a fațadelor. Este o soluție ideală pentru iluminatul arhitectural al monumentelor istorice sau obiectelor de sine stătătoare și pentru structurile unde nu se poate utiliza un alt tip de iluminat datorită caracterului nepermisiv al clădirii sau terenului.

Efectul de iluminat floodlight se realizează cu proiectoare de putere mare, poziționate în jurul structurii. Proiectoarele iluminează întreaga fațadă și pun accentul pe diviziunile structurii prin aruncarea unor umbre intense. 

Umbrele lungi create de divizările fațadei pot fi reduse prin mărirea distanței dintre corpul de iluminat și fațadă. Proiectoarele de iluminat amplasate aproape de fațadă accentuează tridimensionalitatea clădirii. Fațadele cu secțiuni mari sau cu inserții proeminente vor avea umbre mai intense.

Pentru a compensa contrastele prea puternice dintre zonele iluminate și cele neiluminate se poate adăuga un iluminat arhitectural de tip wall-washing. De asemenea, se pot utiliza corpuri de iluminat cu diferite culori sau de tip RGB pentru a diferenția zonele fațadei și pentru a-i conferi vitalitate.

3. Iluminat de accent și iluminat de contur

Iluminatul de accent pentru fațade se concentrează pe anumite zone cum ar fi: ferestre, balcoane, cornișe, arcade, coloane etc. Spre exemplu, putem utiliza corpuri de iluminat care să evidențieze doar conturul ferestrei - pe toate laturile sau doar pe 2 laturi - fără ca lumina să pătrundă în interior.

Combinația dintre zonele întunecate și luminoase pune accentul pe meritele arhitecturale ale clădirii. Este cel mai frecvent tip de iluminat utilizat, în combinație cu alte tehnici.

Iluminatul de contur încadrează structura pe orizontală sau pe verticală cu linii LED înguste care astfel creează o siluetă grațioasă a structurii și în același timp scoate în evidență volumetria clădirii. Liniile de lumină reflectă structura orizontală pe suprafața întunecată a fațadei.

Acest tip de iluminat arhitectural se utilizează în general la fațadele clădirilor de birouri, fațade din sticlă, moderne, fără prea multe elemente decorative. Și la iluminatul de contur se pot utiliza corpuri de iluminat RGB cu diferite scenarii - fără a deveni kitsch.

4. Iluminat up&down și iluminat din interior

Iluminatul up&down se folosește în mod special la clădirile cu fațade plane, fără elemente arhitecturale deosebite. Se pot utiliza corpuri de iluminat care să evidențieze anumite proeminențe sau elemente în relief ale fațadei, astfel detașându-le de aceasta. Amplasarea corpurilor de iluminat pe 2 laturi ale clădirii creează volumetrie. Se poate utiliza și o combinație de uplights și downlights pentru a crea o diviziune verticală a fațadei. Corpurile de iluminat cu unghi mai larg creează jocuri de umbre și lumini pe fațadă și îi conferă personalitate.

În condiții de lumină naturală, suprafețele ferestrelor apar întunecate. Iluminatul din interior a zonelor cu ferestre pe timp de noapte creează un contrast puternic între suprafața întunecată a fațadelor și ferestrele luminoase.

Se pot utiliza sisteme inteligente de control al iluminatului pentru a crea diferite scenarii de iluminare în încăperi individuale și pentru a crea pe fațada clădirii diferite jocuri de lumină.

TRIMITE-NE PROIECTUL TĂU

Scrie-ne în formularul de mai jos sau contactează-ne la 0742-014.333

Vrei un iluminat arhitectural pentru fațade? Te putem ajuta.

Avem nevoie de câteva informații despre proiectul tău:

 • faza în care se află proiectul (fie că este în construcție sau finalizat)
 • faza în care se află lucrările de instalații electrice (proiectate, în curs de finalizare, realizate)
 • termenul estimat de finalizare a proiectului

Vrei un iluminat aat-fatade-barcelona-hotel-768x576.jpg 768w, https://lucedomotica.ro/wp-content/uploads/2018/07/iluminat-fatade-barch00x450.jpbackground--fatade-848484;uplot-tev=cedomps://lucedomotica.ro/wp-content/upl018/07/iluminat-a5et_sow-editor panel-first-child panel-last-child" data-in5ex="32" >

Vrei un iluminat a https://lucedomotica.ro/wp-content/uploads/2018/07/iluminat-arhitectural-office-fatade-827x620.jpg 827w, https://luiteorigin-widget-tinucedomo"hitectural-rgbn-wididget-sootinunderlss=0.jpg 826w, https://lucedomoPl-grideell-empty"sizes="(max-width: 700px) 100vw, 700px" />

<2dl>
np-content/uploawww.ds/2018/07/ilumidest-tloads/2018/07/corpuri-iel-gride de instalge" alt=" https://mobad}wt outdoo-fa/l-birttps://let-tucedomy-capmage-11466wp-confu ica.ro/re-led-827x6-5ps: re-led-bottomx65ps:"ou-768x5Pl-grid >
Iluminatul up&down se foloseșt7 în mod special la clădirile cu fațade plane, fără elemente arhitecturale deosebite. Se po3inatul din interdiv id >
Ctbody Ct00x450.jppaddingx" /> np-content/uploawww.ds/2018/07/ilumidest-tloads/2018/07/corpuri-iel-gride dest-tloads/2018/07/corpuri-ie dtonfa/l-birttps://let-tucedomy-capmage-11465wp-confu ica.ro/re-led-827x6-5ps: re-led-bottomx65ps:"ou-768x5Pl-grid >

np-content/uploads/2018/07/ilumidest-tloads/2018/07/corpuri-iel-gride de instalații electrice (promuzeu-sutufa/l-birttps://let-tucedomy-capmage-8998wp-confu ica.ro/re-led-827x6-5ps: re-led-bottomx65ps:"ou-768x5I

/>

Vrei un iluminat 4-caption' id='gallery-12-8963'button-llery-12-8963'button-fltal5bef79030d62rhitectural-of63'button-at-a 63'button-let-t-=cedomp>: np-content/uploads/2018/07/ilumidest-tloads/2018/07/corpuri-iel-gride "tural-of63'stre-d="pgmotica /> 63'button-hovwt"u >: name VEZI-TOATp-contentELE /w name tade-70vw, 700px" /> />

Vrei un iluminat 4font-size: 20px;">Tp"_wt-le" >

> />
"t de conturegaticiteosi30"este ît>
regati_r paies >
Apaneoljpregany"sih2s="siv>fav18/07/ilv; i19/sdi"sfășuut t i>fav18/07pg 600w, Clv; i19tade-7/div>Vrit-p}wt giac18/ceaitiglioni-flos/sdAg>VritRO" /P}wt Giac18/ Caitiglioni, Flostade-7/div>Nou8ăți tur9pg 600w, Ntctambule, Flostade-7/diviv id="panede contutriegoaiesi30"este ît>
triegoaies >
Criegoaiisih2s="siv>< ural-ofwa div wa div-32/> np-content/uploawww.ds/2018/07/ilumicutia-cu-idei-diyi">Cutia-12-ideitade-7/div>< ural-ofwa div wa div-74/> np-content/uploawww.ds/2018/07/ilumievenin inti">Evenin inttade-7/div>< ural-ofwa div wa div-33/> np-content/uploawww.ds/2018/07/ilumin care se află lucrările "ou-768x5Apaneolj, nou8ăți officdei https://l lucrările,wiectat officndu_es/wp- Idei g tn iajv>
I
I
< ural-ofwa div wa div-35/> np-content/uploawww.ds/2018/07/ilumioads/2018x450.j/">I
< ural-ofwa div wa div-36/> np-content/uploawww.ds/2018/07/ilumioads/2018otica.ro/wp/">I
< ural-ofwa div wa div-84/> np-content/uploawww.ds/2018/07/ilumiel-mo/mina-motade-7/diviv id="pane>

prevă 07/68">: np-content/uploawww.ds/2018/07/ilumin care se află lucrările de instalații electrice (protent/uploads/201/_wpcf7nprev">«jpg 600w, https://ro/wp-cona700px) 1oare-led-76dullcr120w n-widg 07/68">: np-content/uploawww.ds/2018/07/ilumin care se află lucrările prez ind=t-iresiflosloutdoo-fawpcf7n ang=>I

fazao/wmaiao/asintenral-offidebar"p>
  faza nt/uploawww.ds/2018/07/ilum"p>
    Cru8ă//e-1///tectural-offidebar-ctul tău:CONTACTsih4hitectural-of7w, https://luiteorigin-widget-tin-proi">Bd. Aviaumiclassnr. 59-600/> Sstrer 1, Bucuitști, România7n }l021-335.84.35-600/> np-contecontto:x450.j@ds/2018/07/ilum">x450.j@ds/2018/07/ilumaxro/wprc /> />
    tion' id='gallery-12-8963'button-llery-12-8963'button-fltal7ba00f117e95rhitectural-of63'button-at-a 63'button-let-t--pro">: np-content/uploawww.ds/2018/07/iluminel-gri "tural-offoodomceallcus 63'stre-d="pgmotica /> 63'button-hovwt"u >: name na-gr uttrono1ge"alni t /w name tade-70vw, 700px" />tectural-offidebar-ctul tău:tion' id='gallery-12-8963'pmage llery-12-8963'pmage-default-17bc2272b535">tion' id='gall3'pmage-v class="rp-_lmg-12 .gallery-item { float: left; margin-top:6/09/foodom_ cao.png/rou-120x9.jpg 120w, 101uploads/2018/07/ilumi9.-arhitectur9.-ab-loads/r id='gallery-12-8pmage"://lucedomotica.ro/wp-contenasintwp-contefoodomtural-offoodom"p>
     ău:CONTACTsih4hitectural-of7w, https://luiteorigin-widget-tin-proi">Bd. Aviaumiclassnr. 59-600/> Sstrer 1, Bucuitști, România7n }l021-335.84.35-600/> np-contecontto:x450.j@ds/2018/07/ilum">x450.j@ds/2018/07/ilumaxro/wprc /> />
     tion' id='gallery-12-8963'button-llery-12-8963'button-fltal7ba00f117e95rhitectural-of63'button-at-a 63'button-let-t--pro">: np-content/uploawww.ds/2018/07/iluminel-gri "tural-offoodomceallcus 63'stre-d="pgmotica /> 63'button-hovwt"u >: name na-gr uttrono1ge"alni t /w name tade-70vw, 700px" />tectontury-12-8t ty82-width: 7wp--mdi4pass-xss="ău:tion' id='gallery-12-8963'pmage llery-12-8963'pmage-default-17bc2272b535">tion' id='gall3'pmage-v class="rp-_lmg-12 .gallery-item { float: left; margin-top:6/09/foodom_ cao.png/rou-120x9.jpg 120w, 101uploads/2018/07/ilumi9.-arhitectur9.-ab-loads/r id='gallery-12-8pmage"://lucedomotica.ro/wp-contetectontury-12-8t ty83-width: 7wp--mdi4pass-xss="ău: />
     Newsletdom/wh3/lilumpt>(fun>faza()) 10window.mc4wp = window.mc4wp ||) 1002n es="s: [],100e-1/s: 100votinfun>faza(evt, cb)) 100vwwindow.mc4wp.2n es="s.push(100vw 100vw event : evt,100vw eallback: cb100vw >
     cul esclasmc4wpde-1/4x-width: 7mc4wpde-1/ mc4wpde-1/4564re, realizate)
     u pyr120w -sow-e-sm -sow-e-xs//lptural-ofpg-& py; 2020 LUCEDOMOTICAdget">

     > />
nav_id=" >
np-content/uploawww.ds/2018/07/ilumihar ilsinti">Har i Sinttade-7/div>< clasmd="- div-7396"p: 20px;md=" div md="- div-u -fccustom md="- div-object custom md="- div-7396"> nppcf7n }l2n sp-content/uloawww.anpc.govlumi">ANPCtade-7/div>< clasmd="- div-1619"p: 20px;md=" div md="- div-u -fciteo_: np md="- div-object bogp md="- div-1619"> np-content/uploawww.ds/2018/07/ilumiceiv tyleacededitor-ecTeiv ty17iwCdeditortade-7/div>< clasmd="- div-8500"p: 20px;md=" div md="- div-u -fciteo_: np md="- div-object bogp md="- div-8500"> np-content/uploawww.ds/2018/07/ilumioat-fatade2mn-fa>GDPRtade-7/div>< clasmd="- div-8488"p: 20px;md=" div md="- div-u -fciteo_: np md="- div-object bogp md="- div-privacy--{: cy md="- div-8488"> np-content/uploawww.ds/2018/07/ilumie{: np-c-proteokiesieacedefca.ro/wp18/07i">Ceokiestade-7/div>< clasmd="- div-1620"p: 20px;md=" div md="- div-u -fciteo_: np md="- div-object bogp md="- div-1620"> np-content/uploawww.ds/2018/07/ilumicel-gri ">Cel-gritade-7/diviv id="pane>>

lilumpt>jQuery(docun in).rucy(fun>faza($){ equalg 120w =nfun>faza(v class="){ v0w" urc Tuplosw =n0, urc RowSar:w =n0, rn Divs =nnew Array(), $el, topPosin0px)=/a>< $(v class=").each(fun>faza()) 1 $el)=/$(7his); $($el).g 120w('o/wp') topPosn0px)=/$el.posin0px().top;1 if ( urc RowSar:w != topPosn0px)) 1 t-f ( urc Div)=/a ; urc Div)< rn Divs.length ; urc Div++)) 1 rn Divs[ urc Div].g 120w( urc Tuplosw); } rn Divs.length =/a> // tor p thg t ray urc RowSar:w =ntopPosn0px; urc Tuplosw =n$el.g 120w(); rn Divs.push($el); } else) 1 rn Divs.push($el); urc Tuplosw =n( urc Tuplosw)< $el.g 120w()) ? ($el.g 120w()) :n( urc Tuplosw); } t-f ( urc Div)=/a ; urc Div)< rn Divs.length ; urc Div++)) 1 rn Divs[ urc Div].g 120w( urc Tuplosw); } }); }1 $(window).rgin(fun>faza()) 1 equalg 120w('.upl_maia .o/wp_g 120w'); }); 1 $(window).aesize(fun>faza() 1 equalg 120w('.upl_maia .o/wp_g 120w'); }); 1 });/w lumpt> lilumpt>// tabs jQuery(docun in).rucy(fun>faza($){ (fun>faza ($)) 100$('.soua-tab ul.soua-tabs').oddCral-('o>fave').find('> li:eq(0)').oddCral-(' urc '); 100$('.soua-tab ul.soua-tabs li a').c: ck(fun>faza (g)) 100vv0w"tab =/$(7his).cass=st('.soua-tab'),100vwumina =/$(7his).cass=st('li').umina(); 100 tab.find('ul.soua-tabs > li').rumovwCral-(' urc '); 00$(7his).cass=st('li').oddCral-(' urc '); 100 tab.find('.tab_ft; ').find('

li:eq(0) a').oddCral-('o>fave'). ang().slca.Down(); 1 $('.soua-maia .soua-uc00w"aza-u-768').c: ck(fun>faza(j)) 1 v0w"dropDown =/$(7his).cass=st('.soua-uc00w"aza').find('.soua-uc00w"aza-ft; ');1 $(7his).cass=st('.soua-uc00w"aza').find('.soua-uc00w"aza-ft; ').not(dropDown).slca.Up(); if ($(7his).hasCral-('o>fave'))) 1 $(7his).rumovwCral-('o>fave'); } else) 1 $(7his).cass=st('.soua-uc00w"aza').find('.soua-uc00w"aza-u-768 .o>fave').rumovwCral-('o>fave'); $(7his).oddCral-('o>fave'); } dropDown.stop(alual, -""r).slca.Toggle(); j.prev Default(); }); })(jQuery); 1 });/w lumpt> l:_button-ontu8hiftnav-toggle-maiadbutton"oural-offhiftnav-toggle fhiftnav-toggle-ahiftnav-maia fhiftnav-toggle-burgom"ptabuminat 1reun ilshiftnav-tr:)en" ahiftnav-maiadut ry e="wpx5Toggle Md="twi< ural-offa fa-bars//l/divibutton>/s://lucedomohiftnav-maia-toggle-ft; fhiftnav-toggle-maiadblock"> np-content/uploawww.ds/2018/07/ilum">LtpsD//lucedtadea>>s://lucedomohiftnav fhiftnav-nojs fhiftnav-ahiftnav-maia fhiftnav-r120w-edge fhiftnav-akiadstandard-dark fhiftnav-transin0pxdstandard"-ontu8hiftnav-maiaduun ilshiftnav-ontu8hiftnav-maiad>/s://lucedomohiftnav-ins="rp>

  npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploads/2018/07/ilumidest-tloads/2018/07/corpuri-iel-gride "oPl-gridetade-7/div>< clasmd="- div-8152"p: 20px;md=" div md="- div-u -fciteo_: np md="- div-object bogp md="- div-h arg>Vrec md="- div-8152 fhiftnav-aub-uc00w"aza fhiftnav-depth-0"> npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploawww.ds/2018/07/ilumidest-tl te/sdi"st-t lor: #ff990tade-fatadtabuminat 0-rural-offhiftnav-anmid="-o>fav-soot fhiftnav-anmid="-o>fav-soot-oor twi< ural-offa fa-chevrre-iown//l/divi name=fatadtabuminat 0-rural-offhiftnav-anmid="-o>fav-soot fhiftnav-anmid="-o>fav-soot-cass=twi< ural-offa fa-chevrre-up//l/divi name=ulrural-offub-md=" sub-md="-1twidgsclasmd="- div-6899"p: 20px;md=" div md="- div-u -fccustom md="- div-object custom md="- div-6899 fhiftnav-depth-1"> npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploads/2018/07/ilumidest-tl te/aption-text gal/">I
  npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploawww.ds/2018/07/ilumidest-tl te/aption-temuzee-monun ine-galeror-ecI
  npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploawww.ds/2018/07/ilumidest-tl te/aption-tex450.j-7/iluri/">I
  < clasmd="- div-8157"p: 20px;md=" div md="- div-u -fciteo_: np md="- div-object bogp md="- div-8157 fhiftnav-depth-1"> npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploawww.ds/2018/07/ilumidest-tl te/aption-teaesta769nt/">I
  < clasmd="- div-8158"p: 20px;md=" div md="- div-u -fciteo_: np md="- div-object bogp md="- div-8158 fhiftnav-depth-1"> npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploawww.ds/2018/07/ilumidest-tl te/aption-tehotep/">I
  < clasmd="- div-6893"p: 20px;md=" div md="- div-u -fciteo_: np md="- div-object bogp md="- div-6893 fhiftnav-depth-1"> npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploawww.ds/2018/07/ilumidest-tl te/aption-teaetputngomerdito/">I
  < clasmd="- div-8156"p: 20px;md=" div md="- div-u -fciteo_: np md="- div-object bogp md="- div-8156 fhiftnav-depth-1"> npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploawww.ds/2018/07/ilumidest-tl te/aption-teaeica.ro/wp/">I
  < ural-offhiftnav-retract"> nptabuminat 0-rural-offhiftnav-tr:)en"wi< ural-offa fa-chevrre-a />ău/di Backtade-7/diviv id=/div>< clasmd="- div-8333"p: 20px;md=" div md="- div-u -fccustom md="- div-object custom md="- div-h arg>Vrec md="- div-8333 fhiftnav-aub-uc00w"aza fhiftnav-depth-0"> fatade-826xdshiftnav-tr:)en" >I
  fav-soot fhiftnav-anmid="-o>fav-soot-oor twi< ural-offa fa-chevrre-iown//l/divi name=fatadtabuminat 0-rural-offhiftnav-anmid="-o>fav-soot fhiftnav-anmid="-o>fav-soot-cass=twi< ural-offa fa-chevrre-up//l/divi name=ulrural-offub-md=" sub-md="-1twidgsclasmd="- div-8155"p: 20px;md=" div md="- div-u -fctaxonomy md="- div-object bl-ducv>tri md="- div-8155 fhiftnav-depth-1"> npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploawww.ds/2018/07/ilumie se află lucrările de instalații electrice (pr ">Ce 600w, https://ro/wp-cona700/div>< clasmd="- div-8154"p: 20px;md=" div md="- div-u -fctaxonomy md="- div-object bl-ducv>tri md="- div-8154 fhiftnav-depth-1"> npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploawww.ds/2018/07/ilumie se află lucrările tent/uploads/201ex450.j-7/iluri/">Ce 600w, https://x450.jtade-7/div>< clasmd="- div-8705"p: 20px;md=" div md="- div-u -fctaxonomy md="- div-object bl-ducv>tri md="- div-8705 fhiftnav-depth-1"> npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploawww.ds/2018/07/ilumie se află lucrările tent/uploads/201eaeica.ro/wp/">Ce 600w, https://otica.rds/20tade-7/div>< clasmd="- div-8703"p: 20px;md=" div md="- div-u -fctaxonomy md="- div-object bl-ducv>tri md="- div-8703 fhiftnav-depth-1"> npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploawww.ds/2018/07/ilumie se află lucrările tent/uploads/201ecomerditoeaetput/">Ce 600w, https://comerditotade-7/div>< clasmd="- div-8704"p: 20px;md=" div md="- div-u -fctaxonomy md="- div-object bl-ducv>tri md="- div-8704 fhiftnav-depth-1"> npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploawww.ds/2018/07/ilumie se află lucrările tent/uploads/201ehorecaehotepeaesta769nt/">Ce 600w, https://HoReCatade-7/div>< clasmd="- div-8702"p: 20px;md=" div md="- div-u -fctaxonomy md="- div-object bl-ducv>tri md="- div-8702 fhiftnav-depth-1"> npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploawww.ds/2018/07/ilumie se află lucrările de instalpiscnst ip"-wellness/">Ce 600w, https://piscnsă, ip" & wellnesstade-7/div>< clasmd="- div-8736"p: 20px;md=" div md="- div-u -fccustom md="- div-object custom md="- div-8736 fhiftnav-depth-1"> npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploads/2018/07/ilumie se află lucrările ?view=bl-ducvs">st-{:to/07pbl-duseljtade-7/div>< ural-offhiftnav-retract"> nptabuminat 0-rural-offhiftnav-tr:)en"wi< ural-offa fa-chevrre-a />ău/di Backtade-7/diviv id=/div>< clasmd="- div-2163"p: 20px;md=" div md="- div-u -fctaxonomy md="- div-object bl-ducv>tri md="- div-h arg>Vrec md="- div-2163 fhiftnav-aub-uc00w"aza fhiftnav-depth-0"> fatade-826xdshiftnav-tr:)en" >I
  fav-soot-oor twi< ural-offa fa-chevrre-iown//l/divi name=fatadtabuminat 0-rural-offhiftnav-anmid="-o>fav-soot fhiftnav-anmid="-o>fav-soot-cass=twi< ural-offa fa-chevrre-up//l/divi name=ulrural-offub-md=" sub-md="-1twidgsclasmd="- div-2164"p: 20px;md=" div md="- div-u -fctaxonomy md="- div-object bl-ducv>tri md="- div-2164 fhiftnav-depth-1"> npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploawww.ds/2018/07/ilumie se afl https://apl0.j- perete https://">Apl0.jle="perete"pentru= https:/tade-7/div>< clasmd="- div-2165"p: 20px;md=" div md="- div-u -fctaxonomy md="- div-object bl-ducv>tri md="- div-2165 fhiftnav-depth-1"> npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploawww.ds/2018/07/ilumie se afl https://tent/upl tex/lget-sowr ">Ce 600w,lor: #ff9900/lget-sowrtade-7/div>< clasmd="- div-2166"p: 20px;md=" div md="- div-u -fctaxonomy md="- div-object bl-ducv>tri md="- div-2166 fhiftnav-depth-1"> npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploawww.ds/2018/07/ilumie se afl https://tent/uple se aflsubacv-so.j/">Lămpgss=bacv-so.jtade-7/div>< clasmd="- div-2167"p: 20px;md=" div md="- div-u -fctaxonomy md="- div-object bl-ducv>tri md="- div-2167 fhiftnav-depth-1"> npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploawww.ds/2018/07/ilumie se afl https://plafonie=t-ipl0.j-tavanfa/Plafonie=t l-gled"pentru= https:/tade-7/div>< clasmd="- div-2168"p: 20px;md=" div md="- div-u -fctaxonomy md="- div-object bl-ducv>tri md="- div-2168 fhiftnav-depth-1"> npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploawww.ds/2018/07/ilumie se afl https://pl-gridotadee se afl https://"oPl-gridotad >
  < clasmd="- div-2169"p: 20px;md=" div md="- div-u -fctaxonomy md="- div-object bl-ducv>tri md="- div-2169 fhiftnav-depth-1"> npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploawww.ds/2018/07/ilumie se afl https://spot/upleneaitrate https://">Spot/uplclasaitrate"pentru= https:/tade-7/div>< clasmd="- div-2170"p: 20px;md=" div md="- div-u -fctaxonomy md="- div-object bl-ducv>tri md="- div-2170 fhiftnav-depth-1"> npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploawww.ds/2018/07/ilumie se afl https://stalpyleacp np-iloads/201/sdStâlpyplo us/2gsstâlpyp>
  < clasmd="- div-2620"p: 20px;md=" div md="- div-u -fccustom md="- div-object custom md="- div-2620 fhiftnav-depth-1"> npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploawww.ds/2018/07/ilumie se afl https://?view=bl-ducvs">st-{:to/07pbl-duseljtade-7/div>< ural-offhiftnav-retract"> nptabuminat 0-rural-offhiftnav-tr:)en"wi< ural-offa fa-chevrre-a />ău/di Backtade-7/diviv id=/div>< clasmd="- div-2171"p: 20px;md=" div md="- div-u -fctaxonomy md="- div-object bl-ducv>tri md="- div-h arg>Vrec md="- div-2171 fhiftnav-aub-uc00w"aza fhiftnav-depth-0"> fatade-826xdshiftnav-tr:)en" >I
  fav-soot-oor twi< ural-offa fa-chevrre-iown//l/divi name=fatadtabuminat 0-rural-offhiftnav-anmid="-o>fav-soot fhiftnav-anmid="-o>fav-soot-cass=twi< ural-offa fa-chevrre-up//l/divi name=ulrural-offub-md=" sub-md="-1twidgsclasmd="- div-2174"p: 20px;md=" div md="- div-u -fctaxonomy md="- div-object bl-ducv>tri md="- div-2174 fhiftnav-depth-1"> npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploawww.ds/2018/07/ilumitent/uple se aflge" alt=/lampyleusor datelu_esfccaminlabrj/">Lămpgss=sor date, lu_esf, caminlabrjtade-7/div>< clasmd="- div-2175"p: 20px;md=" div md="- div-u -fctaxonomy md="- div-object bl-ducv>tri md="- div-2175 fhiftnav-depth-1"> npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploawww.ds/2018/07/ilumitent/uple se aflge" alt=/plafonie=t-ge" alt="ipl0.j-tavanfa/Plafonie=t, ipl0.j tavantade-7/div>< clasmd="- div-2172"p: 20px;md=" div md="- div-u -fctaxonomy md="- div-object bl-ducv>tri md="- div-2172 fhiftnav-depth-1"> npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploawww.ds/2018/07/ilumitent/uple se aflge" alt=/apl0.j- perete/">Apl0.jle="perete"pentru=inttps:/tade-7/div>< clasmd="- div-2179"p: 20px;md=" div md="- div-u -fctaxonomy md="- div-object bl-ducv>tri md="- div-2179 fhiftnav-depth-1"> npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploawww.ds/2018/07/ilumitent/uple se aflge" alt=/veiozelampyldj-7/ilu/">stioze, lămpgsdt 7/ilutade-7/div>< clasmd="- div-2173"p: 20px;md=" div md="- div-u -fctaxonomy md="- div-object bl-ducv>tri md="- div-2173 fhiftnav-depth-1"> npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploawww.ds/2018/07/ilumitent/uple se aflge" alt=/lampadarj/">Lampadarj, lămpgsdt podeatade-7/div>< clasmd="- div-2176"p: 20px;md=" div md="- div-u -fctaxonomy md="- div-object bl-ducv>tri md="- div-2176 fhiftnav-depth-1"> npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploawww.ds/2018/07/ilumitent/uple se aflge" alt=/profade-ledleneaitratesn eme-modularj/">Profade LEDlclasaitrate, ipl0.ate, s=sor datetade-7/div>< clasmd="- div-2177"p: 20px;md=" div md="- div-u -fctaxonomy md="- div-object bl-ducv>tri md="- div-2177 fhiftnav-depth-1"> npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploawww.ds/2018/07/ilumitent/uple se aflge" alt=/progridotadepesnna/"oPl-gridotad R-gsspot/uplpd R-gnă trifazată sau magne07/ă< clasmd="- div-2178"p: 20px;md=" div md="- div-u -fctaxonomy md="- div-object bl-ducv>tri md="- div-2178 fhiftnav-depth-1"> npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploawww.ds/2018/07/ilumitent/uple se aflge" alt=/spot/upleneaitrateapar inti">Spot/uplclasaitrate, ipl0.atetade-7/div>< clasmd="- div-2619"p: 20px;md=" div md="- div-u -fccustom md="- div-object custom md="- div-2619 fhiftnav-depth-1"> npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploawww.ds/2018/07/ilumitent/uple se aflge" alt=/?view=bl-ducvs">st-{:to/07pbl-duseljtade-7/div>< ural-offhiftnav-retract"> nptabuminat 0-rural-offhiftnav-tr:)en"wi< ural-offa fa-chevrre-a />ău/di Backtade-7/diviv id=/div>< clasmd="- div-16488"p: 20px;md=" div md="- div-u -fctaxonomy md="- div-object bl-ducv>tri md="- div-h arg>Vrec md="- div-16488 fhiftnav-aub-uc00w"aza fhiftnav-depth-0"> fatade-826xdshiftnav-tr:)en" >Mobad}wt outdoo- Itletata name=fatadtabuminat 0-rural-offhiftnav-anmid="-o>fav-soot fhiftnav-anmid="-o>fav-soot-oor twi< ural-offa fa-chevrre-iown//l/divi name=fatadtabuminat 0-rural-offhiftnav-anmid="-o>fav-soot fhiftnav-anmid="-o>fav-soot-cass=twi< ural-offa fa-chevrre-up//l/divi name=ulrural-offub-md=" sub-md="-1twidgsclasmd="- div-16489"p: 20px;md=" div md="- div-u -fctaxonomy md="- div-object bl-ducv>tri md="- div-16489 fhiftnav-depth-1"> npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploawww.ds/2018/07/ilumimobad}wtloutdoo--otleta/mobad}wtl https://camapele ">Camapeleonteehttps:/tade-7/div>< clasmd="- div-16490"p: 20px;md=" div md="- div-u -fctaxonomy md="- div-object bl-ducv>tri md="- div-16490 fhiftnav-depth-1"> npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploawww.ds/2018/07/ilumimobad}wtloutdoo--otleta/mobad}wtl https://fotolor-ecFotoloronteehttps:/tade-7/div>< clasmd="- div-16491"p: 20px;md=" div md="- div-u -fctaxonomy md="- div-object bl-ducv>tri md="- div-16491 fhiftnav-depth-1"> npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploawww.ds/2018/07/ilumimobad}wtloutdoo--otleta/mobad}wtl https://masu07/iafea/"oMăsuțeonteiafeaonteehttps:/tade-7/div>< clasmd="- div-16492"p: 20px;md=" div md="- div-u -fctaxonomy md="- div-object bl-ducv>tri md="- div-16492 fhiftnav-depth-1"> npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploawww.ds/2018/07/ilumimobad}wtloutdoo--otleta/mesj- iningx https://">Mesj iningonteehttps:/tade-7/div>< ural-offhiftnav-retract"> nptabuminat 0-rural-offhiftnav-tr:)en"wi< ural-offa fa-chevrre-a />ău/di Backtade-7/diviv id=/div>< clasmd="- div-2237"p: 20px;md=" div md="- div-u -fciteo_: np md="- div-object bogp md="- div-2237 fhiftnav-depth-0"> npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploawww.ds/2018/07/ilumin ca-ecThe Larhihousctade-7/div>< clasmd="- div-16487"p: 20px;md=" div md="- div-u -fciteo_: np md="- div-object bogp md="- div-16487 fhiftnav-depth-0"> npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploawww.ds/2018/07/ilumiserviciacprogridtade se aoiectata-ft;ceptloads/201/sdServicia< clasmd="- div-2184"p: 20px;md=" div md="- div-u -fciteo_: np md="- div-object bogp md="- div-2184 fhiftnav-depth-0"> npural-offhiftnav-tr:)en" -content/uploawww.ds/2018/07/ilumicel-gri ">Cel-gritade-7/diviv i-_button-captionshiftnav-ar-cass= shiftnav-ar-only shiftnav-ar-only/focusab'>pg-× Cass= Poth" //>(fun>faza()) fun>faza maybePconixUrlField()) 10if (7his.:)np-.trim())!== '' && 7his.:)np-.uminaOf('nt/u'))!== 0)) 1007his.:)np- = ent/uloa" + 7his.:)np-;
   faza in care se află lucrările de instalații electrice (proiectati/#wpcf7-f4553-o1"p, realizate)
  53-p8769-o2" lang="ro-RO"nun cprenun "ame="_wpcf izgco4053-p8769-o2" lat type="hlat tme="_wpcf izgco4053-p8769-o2" input type="hinputul"tme="_wpcf izgco405langt tytype="hmesaj"passsco405/langt tydvi name=n }l fatade-826xdwpcf7de-1/-v cl>fatade-826xdwpcf7de-1/-v cl>fatade-826xdwpcf7d2n - div"t>e2mn->53-p8769-o2" ="2tagfev:ype="hyour-v cs rl:)np-co1nat ry in:)nidoffaual="/p>fatade-826xdwpcf7d2n - div e="wp"ei"200w" 1200as="divaR-gss=a-le="200w" l-grid-ct2-fe:tef='https://lucedarluceiv tyleacededitor-euar:)en" name="_wpcf7n }l2n scontent/uplo u u trroti.tade-7 name=ne2mn-fat name=n name=n name=n }l fatade-826xdwpcf7de-1/-v cl>fatade-826xdwpcf7de-1/-v cl>fatade-826xdwpcf7d2n - div"t>e2mn->53-p8769-o2" ="2tagfev:ype="hyour-v cs 2rl:)np-co1nat ry in:)nidoffaual="/p>fatade-826xdwpcf7d2n - div e="wp"ePrin utilizt tyt vastui t-fmularss=a-eți e="200w" l-gstoct tytlo uprettprt tytdanelassdvs.lpd vast sint web. st-{:rid-ct2-fe:tef='https://lucedarluoat-fatade2mn-fauar:)en" name="_wpcf7n }l2n sce{: np-conteidefca.rds/2018/07.tade"-7 name=ne2mn-fat name=n name=n name=n }l or so-widgetonmina-r:)np-coTRIMITE
     Avast sint utilizează teokie-/uplpdntru=a vă ofeuplcea mai bună expeup.rdsă de utilizt t posibadă - rid-ct2-fe:tef='https://lucedarlue{: np-c-proteokiesieacedefca.ro/wp18/07i">e:tef='https://lucedarlue{: np-c-proteokiesieacedefca.ro/wp18/07itade.=n }t
  Pu-eți ajusta:to/07psdiărade teokie-/uplassnavigând la -fatadun il-ct2-f#moovw_2mn-_teokie_modal"p: 20px;changg-sdiu-ngsdbutton">sdiăra=n name.dget">

  //>jQuery(docun in).rucy(fun>faza($){ (fun>faza ($)) 1 $('.tastimon/wp_carouscl').owlCarouscl( 1 o/wpP> lilumpt69-o2" lang/javailumpt">v0w" =ndocun in.body.: 20pNpe=; 0 =nc.rue" va(/woocommerde-nl-js/, 'woocommerde-js'); 0docun in.body.: 20pNpe= =nc;/w lumpt> li/divpontufvm-foodom-1"p, dia="allrp/*! * Fo Awesome Free 5.8.2 by @f clawesome - e:tef='hf clawesome.com * Lceense - e:tef='hf clawesome.com/lceense/free (Iv cs: CC BY 4.0, Fo s: SIL OFL 1.1, Code: MIT Lceense) */ .fa,.fas,.far,.fal,.fab{-moz-osx-f cl-smoodhing:graysca68;-webkit-f cl-smoodhing:aro/wp1ased;/div>:2.5em;bodding-a />:0}.fa-ul>li{posin0px:rnlasowr}.fa-li{a />:-2em;bosin0px:absolu-e;n-widlet-t:=cedom;7/ilu:2em;lss=dg 120w:inhnrit}.fa-borinr{borinr:solid .08em #eee;borinr-radius:.1em;bodding:.2em .25em .15em}.fa-pull-a />{flo/0:a />}.fa-pull-r120w{flo/0:r120w}.fa.fa-pull-a />,.fas.fa-pull-a />,.far.fa-pull-a />,.fal.fa-pull-a />,.fab.fa-pull-a />{martad-r120w:.3em}.fa.fa-pull-r120w,.fas.fa-pull-r120w,.far.fa-pull-r120w,.fal.fa-pull-r120w,.fab.fa-pull-r120w{martad-a />:.3em}.fa-spin{-webkit-animan0px:fa-spin 2s oatinint lss=ar;animan0px:fa-spin 2s oatinint lss=ar}.fa-pulse{-webkit-animan0px:fa-spin 1s oatinint steps(8);animan0px:fa-spin 1s oatinint steps(8)}@-webkit-keyfrpe=s fa-spin{0%{-webkit-transe-1/:ro8/07(0deg);transe-1/:ro8/07(0deg)}100%{-webkit-transe-1/:ro8/07(360deg);transe-1/:ro8/07(360deg)}}@keyfrpe=s fa-spin{0%{-webkit-transe-1/:ro8/07(0deg);transe-1/:ro8/07(0deg)}100%{-webkit-transe-1/:ro8/07(360deg);transe-1/:ro8/07(360deg)}}.fa-ro8/07-90{-ms-fildom:"progid:DXImageTranse-1/.Microsoft.BasicImage(ro8/0aza 1)";-webkit-transe-1/:ro8/07(90deg);transe-1/:ro8/07(90deg)}.fa-ro8/07-180{-ms-fildom:"progid:DXImageTranse-1/.Microsoft.BasicImage(ro8/0aza 2)";-webkit-transe-1/:ro8/07(180deg);transe-1/:ro8/07(180deg)}.fa-ro8/07-270{-ms-fildom:"progid:DXImageTranse-1/.Microsoft.BasicImage(ro8/0aza 3)";-webkit-transe-1/:ro8/07(270deg);transe-1/:ro8/07(270deg)}.fa-flipehoriz clal{-ms-fildom:"progid:DXImageTranse-1/.Microsoft.BasicImage(ro8/0aza 0, mirror 1)";-webkit-transe-1/:sca68(-1,1);transe-1/:sca68(-1,1)}.fa-flipevwtnp-cl{-ms-fildom:"progid:DXImageTranse-1/.Microsoft.BasicImage(ro8/0aza 2, mirror 1)";-webkit-transe-1/:sca68(1,-1);transe-1/:sca68(1,-1)}.fa-flipehoriz clal.fa-flipevwtnp-cl{-ms-fildom:"progid:DXImageTranse-1/.Microsoft.BasicImage(ro8/0aza 2, mirror 1)";-webkit-transe-1/:sca68(-1,-1);transe-1/:sca68(-1,-1)}:root .fa-ro8/07-90,:root .fa-ro8/07-180,:root .fa-ro8/07-270,:root .fa-flipehoriz clal,:root .fa-flipevwtnp-cl{-webkit-fildom: id=;fildom: id=}.fa-s-grk{/div>:0;bosin0px:absolu-e;n-widlet-t:=cedom;7/ilu:100%}.fa-s-grk-1x{lss=dg 120w:inhnrit}.fa-s-grk-2x{f cl-size:2em}.fa-invwtse{colas:#fff}.ar-only{borinr:0;ca p:rnct(0,0,0,0);g 120w:1-a;martad:-1-a;ovwtflow:-sow-e;bodding:0;bosin0px:absolu-e;7/ilu:1px}.ar-only/focusab'>:o>fave,.ar-only/focusab'>:focus{ca p:a/wp;g 120w:a/wp;martad:0;ovwtflow:visib'>;bosin0px:s8/0ac;7/ilu:a/wp}@f cl-f va{f cl-f mily:'sn -f clawesome-brands';f cl-s/div:n-fatl;f cl-w 120w:400;src:url(nt/uploawww.ds/2018/07/ilumiwp v cl /plutads/so-7/i)ens-bund68/streshf clawesome/webf clshfa-brands-400.eot);src:url(nt/uploawww.ds/2018/07/ilumiwp v cl /plutads/so-7/i)ens-bund68/streshf clawesome/webf clshfa-brands-400.eot#1584435000) t-fmat("embeow-d-oor 9-o2"),url(nt/uploawww.ds/2018/07/ilumiwp v cl /plutads/so-7/i)ens-bund68/streshf clawesome/webf clshfa-brands-400.woff2) t-fmat("woff2"),url(nt/uploawww.ds/2018/07/ilumiwp v cl /plutads/so-7/i)ens-bund68/streshf clawesome/webf clshfa-brands-400.woff) t-fmat("woff"),url(nt/uploawww.ds/2018/07/ilumiwp v cl /plutads/so-7/i)ens-bund68/streshf clawesome/webf clshfa-brands-400.ttf) t-fmat("-""r9-o2"),url(nt/uploawww.ds/2018/07/ilumiwp v cl /plutads/so-7/i)ens-bund68/streshf clawesome/webf clshfa-brands-400.svg#f clawesome) t-fmat("svg")}.sn -fab{f cl-f mily:'sn -f clawesome-brands';f cl-s/div:n-fatl!importynt;f cl-w 120w:n-fatl!importynt}@f cl-f va{f cl-f mily:'sn -f clawesome-free';f cl-s/div:n-fatl;f cl-w 120w:400;src:url(nt/uploawww.ds/2018/07/ilumiwp v cl /plutads/so-7/i)ens-bund68/streshf clawesome/webf clshfa-regular-400.eot);src:url(nt/uploawww.ds/2018/07/ilumiwp v cl /plutads/so-7/i)ens-bund68/streshf clawesome/webf clshfa-regular-400.eot#1584435000) t-fmat("embeow-d-oor 9-o2"),url(nt/uploawww.ds/2018/07/ilumiwp v cl /plutads/so-7/i)ens-bund68/streshf clawesome/webf clshfa-regular-400.woff2) t-fmat("woff2"),url(nt/uploawww.ds/2018/07/ilumiwp v cl /plutads/so-7/i)ens-bund68/streshf clawesome/webf clshfa-regular-400.woff) t-fmat("woff"),url(nt/uploawww.ds/2018/07/ilumiwp v cl /plutads/so-7/i)ens-bund68/streshf clawesome/webf clshfa-regular-400.ttf) t-fmat("-""r9-o2"),url(nt/uploawww.ds/2018/07/ilumiwp v cl /plutads/so-7/i)ens-bund68/streshf clawesome/webf clshfa-regular-400.svg#f clawesome) t-fmat("svg")}.sn -far{f cl-f mily:'sn -f clawesome-free';f cl-s/div:n-fatl!importynt;f cl-w 120w:400!importynt}@f cl-f va{f cl-f mily:'sn -f clawesome-free';f cl-s/div:n-fatl;f cl-w 120w:900;src:url(nt/uploawww.ds/2018/07/ilumiwp v cl /plutads/so-7/i)ens-bund68/streshf clawesome/webf clshfa-solid-900.eot);src:url(nt/uploawww.ds/2018/07/ilumiwp v cl /plutads/so-7/i)ens-bund68/streshf clawesome/webf clshfa-solid-900.eot#1584435000) t-fmat("embeow-d-oor 9-o2"),url(nt/uploawww.ds/2018/07/ilumiwp v cl /plutads/so-7/i)ens-bund68/streshf clawesome/webf clshfa-solid-900.woff2) t-fmat("woff2"),url(nt/uploawww.ds/2018/07/ilumiwp v cl /plutads/so-7/i)ens-bund68/streshf clawesome/webf clshfa-solid-900.woff) t-fmat("woff"),url(nt/uploawww.ds/2018/07/ilumiwp v cl /plutads/so-7/i)ens-bund68/streshf clawesome/webf clshfa-solid-900.ttf) t-fmat("-""r9-o2"),url(nt/uploawww.ds/2018/07/ilumiwp v cl /plutads/so-7/i)ens-bund68/streshf clawesome/webf clshfa-solid-900.svg#f clawesome) t-fmat("svg")}.sn -fa,.sn -fas{f cl-f mily:'sn -f clawesome-free';f cl-w 120w:900!importynt;f cl-s/div:n-fatl!importynt}.sn -stre-f clawesome{/div>faza:pan-y}.owl-carouscl .owl-wrappnr{/div>}.owl-cocl>:0!importynt}.omega{bodding-r120w:0!importynt}.poth"-grid .7/i)en{background:transpar in;bodding:0;martad:0}.glyphstre{top:0}.clearfix:afdom{clear:bodh}.pull-r120w{flo/0:r120w!importynt}.pull-a />{flo/0:a />!importynt}.column,.columns{7/ilu:100%;flo/0:a />;box-sizing:borinr-box}@, dia (minl7/ilu:550px){.column,.columns{martad-a />:4%}.column:firstrg>Vre,.columns:firstrg>Vre{martad-a />:0}.one.column,.one.columns{7/ilu:4.66666666667%}.two.columns{7/ilu:13.3333333333%}.three.columns{7/ilu:22%}.four.columns{7/ilu:30.6666666667%}.fowr.columns{7/ilu:39.3333333333%}.six.columns{7/ilu:48%}.seven.columns{7/ilu:56.6666666667%}. 120w.columns{7/ilu:65.3333333333%}.nine.columns{7/ilu:74%}.ten.columns{7/ilu:82.6666666667%}. leven.columns{7/ilu:91.3333333333%}.twelwr.columns{7/ilu:100%;martad-a />:0}.one-dhird.column{7/ilu:30.6666666667%}.two-dhirds.column{7/ilu:65.3333333333%}.one-half.column{7/ilu:48%}.offset-by-one.column,.offset-by-one.columns{martad-a />:8.66666666667%}.offset-by-two.column,.offset-by-two.columns{martad-a />:17.3333333333%}.offset-by-three.column,.offset-by-three.columns{martad-a />:26%}.offset-by-four.column,.offset-by-four.columns{martad-a />:34.6666666667%}.offset-by-fowr.column,.offset-by-fowr.columns{martad-a />:43.3333333333%}.offset-by-six.column,.offset-by-six.columns{martad-a />:52%}.offset-by-seven.column,.offset-by-seven.columns{martad-a />:60.6666666667%}.offset-by- 120w.column,.offset-by- 120w.columns{martad-a />:69.3333333333%}.offset-by-nine.column,.offset-by-nine.columns{martad-a />:78%}.offset-by-ten.column,.offset-by-ten.columns{martad-a />:86.6666666667%}.offset-by- leven.column,.offset-by- leven.columns{martad-a />:95.3333333333%}.offset-by-one-dhird.column,.offset-by-one-dhird.columns{martad-a />:34.6666666667%}.offset-by-two-dhirds.column,.offset-by-two-dhirds.columns{martad-a />:69.3333333333%}.offset-by-one-half.column,.offset-by-one-half.columns{martad-a />:52%}}v0w"wpcf7 = {"apiSdiu-ngs":{"root":fe:tef=\/\awww.ds/2018/07/ilum\uwp json\icel-gride-1/-7\/v1","ype=space":fcel-gride-1/-7\/v1"},"cached":f1"}; v0w"wpcf7 = {"apiSdiu-ngs":{"root":fe:tef=\/\awww.ds/2018/07/ilum\uwp json\icel-gride-1/-7\/v1","ype=space":fcel-gride-1/-7\/v1"},"cached":f1"}; v0w"wpcf7 = {"apiSdiu-ngs":{"root":fe:tef=\/\awww.ds/2018/07/ilum\uwp json\icel-gride-1/-7\/v1","ype=space":fcel-gride-1/-7\/v1"},"cached":f1"}; v0w"wpcf7 = {"apiSdiu-ngs":{"root":fe:tef=\/\awww.ds/2018/07/ilum\uwp json\icel-gride-1/-7\/v1","ype=space":fcel-gride-1/-7\/v1"},"cached":f1"}; v0w"wpcf7 = {"apiSdiu-ngs":{"root":fe:tef=\/\awww.ds/2018/07/ilum\uwp json\icel-gride-1/-7\/v1","ype=space":fcel-gride-1/-7\/v1"},"cached":f1"}; v0w"lsn _sdiu-ngs = {"mobade_7/ilu":f780","custom_css":f"}; v0w"s07/ky_anydhing_engogp = {" len in":f.hucwt.clear","topspace":f0","minfcreen7/ilu":f0","maxfcreen7/ilu":f999999","zumina":f999","legacymode":f1","dyypeicmode":f1","debugmode":f","pushup":f","adminbam":f1"}; v0w"wc_odd_to_cart_params = {"ajax_url":f\uwp admin\/admin-ajax.php","wc_ojax_url":f\u?wc-ajax=%%endpoge"%%","i18n_view_cart":fst-{:co\u0219ul","cart_url":fe:tef=\/\awww.ds/2018/07/ilum","is_cart":f","cart_r dirnct_afdom_odd":fno"}; v0w"woocommerde_params = {"ajax_url":f\uwp admin\/admin-ajax.php","wc_ojax_url":f\u?wc-ajax=%%endpoge"%%"}; v0w"wc_cart_fragn ins_params = {"ajax_url":f\uwp admin\/admin-ajax.php","wc_ojax_url":f\u?wc-ajax=%%endpoge"%%","cart_hash_key":fwc_cart_hash_503356cfa6cdd776da87ca6d4c9e2b12","fragn in_ype=":fwc_fragn ins_503356cfa6cdd776da87ca6d4c9e2b12"," numeeo_:imeout":f5000"}; v0w"wpcf7_r dirnct_e-1/s = {"11473":{"bogp_id":"11989","ehttpnal_url":f","usc_ehttpnal_url":f","oor _in_new_tab":f","e:te_buVre_query":f","e:te_buVre_query_seletrowrly":f","e:te_buVre_query_seletrowrly_fields":f","inlay_r dirnct":f0","afdom_s _ilumpt":f","thankyou_bogp_url":fe:tef=\/\awww.ds/2018/07/ilum\/multumim-pdntru-solicigt t\/"},"4553":{"bogp_id":"11989","ehttpnal_url":f","usc_ehttpnal_url":f","oor _in_new_tab":f","e:te_buVre_query":f","e:te_buVre_query_seletrowrly":f","e:te_buVre_query_seletrowrly_fields":f","inlay_r dirnct":f0","afdom_s _ilumpt":f","thankyou_bogp_url":fe:tef=\/\awww.ds/2018/07/ilum\/multumim-pdntru-solicigt t\/"},"4530":{"bogp_id":"11989","ehttpnal_url":f","usc_ehttpnal_url":f","oor _in_new_tab":f","e:te_buVre_query":f","e:te_buVre_query_seletrowrly":f","e:te_buVre_query_seletrowrly_fields":f","inlay_r dirnct":f0","afdom_s _ilumpt":f","thankyou_bogp_url":fe:tef=\/\awww.ds/2018/07/ilum\/multumim-pdntru-solicigt t\/"}};/w lumpt> lilumpt69-o2"'lang/javailumpt' srct'e:tef='https://lucedarluwp v cl /uplo/ds/cache/fvm/1584435000/out/foodom-93db85e8f0dcwa00ea4361be0159fea5bde956e.min.js'>/w lumpt>cilumpt69-o2"'lang/javailumpt'>v0w"pum_v0ws = {"vwts0px":"1.9.1","ajaxurl":fe:tef=\/\awww.ds/2018/07/ilum\/wp admin\/admin-ajax.php","reeoapi":fe:tef=\/\awww.ds/2018/07/ilum\uwp json\ipum\/v1","reeo_nt;ce":null,"default_theme":f7749","debug_mode":f","disab'>_tracking":f","eome_url":f\u","messogp_bosin0px":ftop","core_sub_e-1/s_enab'>d":f1","ropups":[]}; v0w"ajaxurl = ent/uf=\/\awww.ds/2018/07/ilum\/wp admin\/admin-ajax.php"; v0w"pum_sub_v0ws = {"ajaxurl":fe:tef=\/\awww.ds/2018/07/ilum\/wp admin\/admin-ajax.php","messogp_bosin0px":ftop"}; v0w"pum_ropups = {"puv-12164":{"disab'>_on_mobade":alual,"disab'>_on_tab'>t":alual,"custom_g 120w_o/wp":alual," luollab'>_ft; ":alual,"posin0px_from_trigger":alual,"posin0px_fixed":alual,"ovwtlay_disab'>d":alual," -grkab'>":alual,"disab'>_reposin0px":alual,"cass=_on_e-1/_onminss0px":alual,"cass=_on_ovwtlay_c: ck":alual,"cass=_on_esc_p sas":alual,"cass=_on_e4_p sas":alual,"disab'>_e-1/_reoor t:alual,"disab'>_accessibilityt:alual,"triggers":[{"9-o2":fc: ck_oor t," diu-ngs":{"ehtra_seletrers":f.nixed-cel-gri"}}],"theme_id":f7749","size":f='gau/r,"reeu fiive_s/2_7/ilu":f0%r,"reeu fiive_sax_7/ilu":f100%r,"custom_7/ilu":f64.-a","custom_g 120w":f38.-a","animan0px_tidg":ffade","animan0px_speed":f350","animan0px_-fatad":fccedom top","locan0px":fccedom top","posin0px_top":f100","posin0px_bottomr:f0","posin0px_a />r:f0","posin0px_r120w":f0","zumina":f1999999999","cass=_button_inlay":f0","teokies":[],"theme_slug":fdefault-theme","id":12164,"slug":fnixed-cel-gride-1/"},"puv-7808":{"disab'>_on_mobade":alual,"disab'>_on_tab'>t":alual,"custom_g 120w_o/wp":alual," luollab'>_ft; ":alual,"posin0px_from_trigger":alual,"posin0px_fixed":alual,"ovwtlay_disab'>d":alual," -grkab'>":alual,"disab'>_reposin0px":alual,"cass=_on_e-1/_onminss0px":alual,"cass=_on_ovwtlay_c: ck":alual,"cass=_on_esc_p sas":alual,"cass=_on_e4_p sas":alual,"disab'>_e-1/_reoor t:alual,"disab'>_accessibilityt:alual,"triggers":[{"9-o2":fc: ck_oor t," diu-ngs":{"ehtra_seletrers":f.: 20pdbutt, #button_145, a[-ct2-\"ehi>f_url\"]"}}],"theme_id":f7750","size":fsmallr,"reeu fiive_s/2_7/ilu":f0%r,"reeu fiive_sax_7/ilu":f100%r,"custom_7/ilu":f64.-a","custom_g 120w":f38.-a","animan0px_tidg":ffade","animan0px_speed":f350","animan0px_-fatad":fccedom top","locan0px":fccedom top","posin0px_top":f100","posin0px_bottomr:f0","posin0px_a />r:f0","posin0px_r120w":f0","zumina":f1999999999","cass=_button_inlay":f0","teokies":[],"theme_slug":f-arhigfe","id":7808,"slug":fcomanda-3"},"puv-7780":{"disab'>_on_mobade":alual,"disab'>_on_tab'>t":alual,"custom_g 120w_o/wp":alual," luollab'>_ft; ":alual,"posin0px_from_trigger":alual,"posin0px_fixed":alual,"ovwtlay_disab'>d":alual," -grkab'>":alual,"disab'>_reposin0px":alual,"cass=_on_e-1/_onminss0px":alual,"cass=_on_ovwtlay_c: ck":alual,"cass=_on_esc_p sas":alual,"cass=_on_e4_p sas":alual,"disab'>_e-1/_reoor t:alual,"disab'>_accessibilityt:alual,"triggers":[{"9-o2":fc: ck_oor t," diu-ngs":{"ehtra_seletrers":f.: 20pdbutton, #button_124, a[-ct2-\"ehi>f_url\"]"}}],"theme_id":f7750","size":fsmallr,"reeu fiive_s/2_7/ilu":f0%r,"reeu fiive_sax_7/ilu":f100%r,"custom_7/ilu":f64.-a","custom_g 120w":f38.-a","animan0px_tidg":ffade","animan0px_speed":f350","animan0px_-fatad":fccedom top","locan0px":fccedom top","posin0px_top":f100","posin0px_bottomr:f0","posin0px_a />r:f0","posin0px_r120w":f0","zumina":f1999999999","cass=_button_inlay":f0","teokies":[],"theme_slug":f-arhigfe","id":7780,"slug":fcomanda-2"},"puv-7755":{"disab'>_on_mobade":alual,"disab'>_on_tab'>t":alual,"custom_g 120w_o/wp":alual," luollab'>_ft; ":alual,"posin0px_from_trigger":alual,"posin0px_fixed":alual,"ovwtlay_disab'>d":alual," -grkab'>":alual,"disab'>_reposin0px":alual,"cass=_on_e-1/_onminss0px":alual,"cass=_on_ovwtlay_c: ck":alual,"cass=_on_esc_p sas":alual,"cass=_on_e4_p sas":alual,"disab'>_e-1/_reoor t:alual,"disab'>_accessibilityt:alual,"triggers":[{"9-o2":fc: ck_oor t," diu-ngs":{"teokie_ype=":f","ehtra_seletrers":f.: 20pdbuton, #button_123, a[-ct2-\"ehi>f_url\"]"}}],"theme_id":f7750","size":fsmallr,"reeu fiive_s/2_7/ilu":f0%r,"reeu fiive_sax_7/ilu":f100%r,"custom_7/ilu":f64.-a","custom_g 120w":f38.-a","animan0px_tidg":ffade","animan0px_speed":f350","animan0px_-fatad":fccedom top","locan0px":fccedom top","posin0px_top":f100","posin0px_bottomr:f0","posin0px_a />r:f0","posin0px_r120w":f0","zumina":f1999999999","cass=_button_inlay":f0","teokies":[],"theme_slug":f-arhigfe","id":7755,"slug":fcomanda"}};/w lumpt> lilumpt69-o2"'lang/javailumpt' srct''https://lucedarluwp v cl /uplo/ds/puv/puv-s di-ilumpts.js?defer&ges="ated=1582553989&vwt=1.9.1'>/w lumpt>cilumpt69-o2"'lang/javailumpt'>v0w"shiftnav_un i = {"shift_body":foff","shift_body_wrappnr":f","lock_body":fon","lock_body_x":foff","oor _curr in":fon","collaps>_accord0pxs":fon"," luoll_poth"":fon","breakpoge"":f960","v":"1.7.0.1","pro":f1","touch_off_vass=t:fon"," luoll_offset":f100","disab'>_transe-1/s":foff","cass=_on_ar:)en_c: ck":foff","sluoll_top_boundary":f50","process_ubom_s gn inst:fon"}; v0w"moovw_frocl d_2mn-_ilumpts = {"ajaxurl":fe:tef=\/\awww.ds/2018/07/ilum\/wp admin\/admin-ajax.php","iteo_id":f8769","plutad_dir":fe:tef=\/\awww.ds/2018/07/ilum\/wp v cl \/plutads\/2mn--teokie-complia;cer,"is_bogp":f","stri>f_inin":f2","enab'>d_default":{"dhird_party":0,"adva;ced":1},"geo_locan0px":ffaual=,stylc>_relo/d":ffaual=,sis_s-ngle":f1","curr in_uscr":f0","lo/d_lityt:"-""rn,"teokie_expiran0px":f365"};/w lumpt> lilumpt69-o2"'lang/javailumpt' srct'e:tef='https://lucedarluwp v cl /uplo/ds/cache/fvm/1584435000/out/foodom-b375589ae272586a71918fb77e066c80246b1aa3.min.js'>/w lumpt> c:

  moovw_2mn-_modal_theme_v1"i-_id-ct2-f#"p: 20px;moovwe2mn--modal-vass=tupcf7n }l2n sc>fatade-826xd2mn--ocon-moovw2mn--lrrow-vass=te=n name=nap>
  v cl rp>
  pgPrez t t ges="ală=n name=nbutton>///div>< : 20px;md=" div-stri>f-necessaryoteokies-md=" div-off"i-_button-un il-ct2-f#stri>f-necessaryoteokies"p: 20px;moovwe2mn--tab-navsc>fatade-826xd2mn--ocon-moovw2mn--stri>f-necessary"e=n name >fatade-826xd2mn--nav-trb-tit'>pgNecest t=n name=nbutton>///div>< : 20px;md=" div-moreoat--md=" div-off"i-_button-un il-ct2-f#teokie_e{: cy_modal"p: 20px;moovwe2mn--tab-navsc>fatade-826xd2mn--ocon-moovw2mn--p{: cy"e=n name >fatade-826xd2mn--nav-trb-tit'>pgP{: np-conteidefca.rds/2018/07=n name=nbutton>///div/ulst
  Cu sprijinul < name GDPR Ceokie Cemplia;ce=n name=nap>/>
  pg>>
  fatade-826xdtrb-tit'>pgPrez t t ges="ală=n name=
  }l ftrocg>Avast sint utilizează teokie-/up.=n }lFoassim teokie-/uplpdntru=a pnrsonalizteideţinutulplo uanurdsurade publicigt t,lpdntru=a ofeuplfun>trroontereţ le foditoe şplpdntru=a analiztetraficul. De asen iea, oe ofeupm partes="plassntereţ le foditoe,sntepublicigtte şple="2nalize oat-fattrroocu rrivi t la-modulpîadet t foassiţi sint-ulpnteoru. Avaştia oe poteidmbinaocu alte oat-fatţii ofeupte e="dvs.lsauoculesepîadufat foassirii swtviciplasslas.=n }l id-ct2-fe:tef='https://lucedarlue{: np-c-proteokiesieacedefca.ro/wp18/07i">P{: np-conteidefca.ro/wp18/07 (teokies)=nap |grid-ct2-fe:tef='https://lucedarluceiv tyleacededitor-e>Teiv typlo u u trro=nap |grid-ct2-fe:tef='https://lucedarluoat-fatade2mn-fa>Iat-fatad GDPR=nap>/pp>/>f-necessaryoteokies"p: 20px;moovwe2mn--tab-main"
  fatade-826xdtrb-tit'>pgNecest t=n name=
  }lCeokie-/uple necest tetrebuie să fie i>fav/07 îadori>e-mon in, astfelpîacât să pudivlsalvauprefeuprds le pdntru=sdiărade teokie-/uplas.=n
  d t"2tagfe-seletred"i ce="wpp: 20px'2mn--lcc->f_teokies"p>dezo>favează=ne2mn-f ce="wpp: 20px"teokie-switchpg-8769-23" cla="2tagfev:disab'>d t"2tapr="t"2tapr" r:)np-cot"2tav:ype="hmoovw_2mn-_stri>f_teokies"pontumoovw_2mn-_stri>f_teokies"l >fatade-826xdteokie-slca.r teokie-roundtuun iln-widenab'>="A>fav/0tuun iln-widdisab'>d="Dezo>favat"e=n name >ne2mn-fatfieldset>//e-1///lucedo
  f-warning-messogp"
  >}lDacă dezo>favați avast modulpteokie, nu vă vom pudialsalvauprefeuprds le. Avaasta:îaseamnă că de fieet t un ă când viz18/ți avast sint,r:)etrebui să o>favați sauosă dezo>favați ceokie-/uple dinpntu.>/pp>/>
  fatade-826xdtrb-tit'>pgP{: np-conteidefca.rds/2018/07=n name=
  }lMai multe oat-fattrroodsau t id-ct2-fe:tef='https://lucedarlue{: np-c-proteokiesieacedefca.ro/wp18/07i">e{: np-conoastrconteidefca.ro/wp18/07=nap>/pp>/>>
  rpAcfavează tot-_button-captionmgbutton-moovwe2mn--modal-savg-sdiu-ngs button-visib'>rpSalvează=nbutton>//>//>docun in.body.: 20pNpe= =ndocun in.body.: 20pNpe=.rue" va("s di-fatad-poth"s-bee-1e-js","");/w lumpt> l
  >
  >pg>h3>Abona t Newsldiuomcluced lilumpt>(fun>faza()) 1 window.mc4wp =nwindow.mc4wp ||) 1 2n es="s: [],1 e-1/s:) 1 on: fun>faza(evn, cb)) 1 window.mc4wp.2n es="s.push(1 1 event : evn,1 callback: cb1 }1 ); 0 }1 }1 } })();/w lumpt>Vmp" e" vahoe="r="Ad sacontee-mailv: numi tdpeditor so-widgetonmina-r: 20px;onminarg>Vmp" :)np-coInfcrie-te"p: 20px;infcrie-tedbutton"pedite2mn-f cor so-ype="hINTERESTS[6ba6be7e22][]"3" cla="2tagfev::)np-coab3f1a3901v: numi tdl >fata>Declarscă am t nptplo us=a- e="200w" l-grid-ct2-fe:tef='https://lucedarluceiv tyleacededitor-e>ceiv tyyplo u u trroletade.=n name >ne2mn-fat
  Leavg this field empty if you' t human: tor so-widgetlangv:ype="h_mc4wp_hid=ypotv::)np-coauarbumina="-1"po/wpcomplet-cooff"n/_img : 20px;lazylo/d"pun ilsrctfe:tef='hcdn.shortpixel.ai/cli /q_gasssy,ren_img/nt/uploawww.ds/2018/07/ilumiwp v cl /themeshttps://lucedarluomg/lrrow.png"e=nap>/de c: 20px;offom-eixed"tc:pgL/07ral eixed buttone-lang7/i)enrp>}l fatade-826xdoffom-langv>Vrei o soluţie e="iluminat}l fatade-826xdoffom-e-1/ nixed-cel-gri">Cere ofeută=n name=n }l ide-826xdoffom-call"d-ct2-ftel:0213358435sc>fatade-826xd-sow-e-md -sow-e-lg -sow-e-xlrpSună!=n name=fatade-826xd-sow-e-xs -sow-e-s/rp021-335.84.35=n name=nap>/pp>/>>/w lumpt> lilumpt6srctfe:tef='hajax.googleapis.com/ajax/libshjqueryui/1.11.4hjquery-ui.min.js">/w lumpt> lilumpt6defer6srctfe:tef='hwww.ds/2018/07/ilumiwp v cl /cache/o/wpp:imize/js/o/wpp:imize_3a197ff142663b33b7efa8a06ac6062e.js">/w lumpt>=nbody>=nhtml>