DESIGN DE ILUMINAT MUZEE, MONUMENTE ISTORICE, GALERII DE ARTĂ

CONCEPT, CORPURI DE ILUMINAT, MONTAJ.


 

"Iluminatul este despre vizibilitate, dar și despre percepție. În esență, designul de iluminat se referă la controlul a ceea ce este luminos și la ceea ce este întunecat pentru a ajuta la crearea și redarea unei povești" - Hannah Crowell, specialist în design-ul de iluminat pentru artă.

În România sunt 943 de muzee, care au primit peste 14 milioane de vizitatori în 2016, iar numărul vizitatorilor este în creștere. 

Indiferent dacă focusul este pe artă sau știință, tehnologie sau istorie, prezentarea trebuie să fie atrăgătoare, interesantă și variată. Iar în acest caz iluminatul joacă un rol important: creează experiențe vizuale în orice expoziție, ajută la modelarea și accentuarea peisajului vizual și sporește impactul elementelor expuse.

LuceDomotica vă oferă un pachet complet pentru iluminatul muzeelor și galeriilor de artă:

TRIMITE-NE PROIECTUL TĂU

Vrei un iluminat profesional pentru un muzeu sau o galerie de artă? Te putem ajuta.

Trimite-ne planul sau poze și câteva detalii despre proiect, iar de restul ne ocupăm noi.

Plecând de la principiile de bază ale unui concept de iluminat, putem împărți iluminatul unui muzeu sau al unei galerii de artă în mai multe layere:

  • iluminatul traseului - la unele expoziții vizitatorii sunt liberi să se deplaseze în orice direcție, dar la altele, din cauza naturii expoziției sau din motive organizaționale, ei trebuie să fie "îndrumați"
  • iluminatul sălilor - iluminatul pentru sălile de expoziții din muzee este realizat cu lumină difuză și direcțională
  • iluminatul exponatelor - se utilizează lumină directă pentru a accentua elementele expuse, utilizând corpuri de iluminat cu efect anti-0rbire pentru a împiedica efectul de strălucire pe un tablou, spre exemplu
  • iluminat direcțional / difuzat - în multe aplicații, lumina nu poate fi clar definită ca fiind complet difuză sau complet direcționată - când unghiul nu este nici larg, nici focal.

În special pentru muzee și galerii de artă, un sistem de light management ar putea fi foarte util. Cu acest sistem se pot programa diferite scenarii pentru a crește sau a reduce intensitatea luminoasă, pentru a obține diferite efecte de lumină și pentru a seta diferite modalități de iluminat în funcție de sală / exponat etc.

O inovație în acest sens o reprezintă sistemul Smart Control de la FLOS, care permite mutarea proiectoarelor pe șină doar cu ajutorul telefonului sau a tabletei și controlul individual sau grupat al proiectoarelor pentru dimming și direcționare.

Trimite-ne un e-mail la staff@lucedomotica.ro sau sună-ne la 0742-014.333.LuceDomotica
x

Abonare Newsletter

Lateral fixed button

Vrei o soluţie de iluminat
pentru proiectul tău?

Cere ofertă