“Subversivă, etică, ecologică, politică, plină de umor … așa văd datoria mea ca designer”. Philippe Starck

Creatorul celebru în lumea întreagă, cu inventivitate cu mai multe fațete, se concentrează întotdeauna asupra esențialității, viziunea sa în care creația, indiferent de forma ei, trebuie să îmbunătățească viața cât mai multor oameni.

Această filosofie l-a transformat într-unul dintre pionierii și figurile centrale ale conceptului de “design democratic”. Are peste 10.000 de piese create, în toate domeniile – de la obiecte uzuale (mobilier, storcător de citrice, biciclete electrice, turbină eoliană individuală) până la arhitectură (hoteluri și restaurante) și inginerie navală și spațială (mega iahturi, modul de locuire pentru turismul spațial privat)

“Nimeni nu trebuie să fie un geniu, dar toată lumea trebuie să participe”.

Ce este iluminatul artificial pentru tine?

“Iluminarea artificială nu există. Chiar și lumina electrică este naturală, deoarece ionii și fotonii sunt aceiași. Este doar un conductor diferit al aceleiași energii. Fizica cuantică ne spune: totul există în același timp și peste tot, dar numai ceea ce este în lumină vine la viață. Flos ne dă o viață poetică în fiecare zi pentru că au înțeles acest lucru.

De ce îți place să lucrezi cu Flos?

“Nu există copii frumoși dacă părinții nu sunt îndrăgostiți. Sunt îndrăgostit de familia Gandini dintodeauna și mai ales acum cu Piero Gandini care ne dă nouă, designerilor, posibilitatea de a fi liberi în creativitatea noastră, cu tehnologie avansată și de cea mai înaltă calitate. Dar primul motiv este că râdem foarte mult împreună.”