Proiectare instalații electrice, montaj și mentenanță la standarde italiene


Ce facem?

• Proiectare instalații electrice, curenți tari și slabi
• Execuție instalații electrice sau de domotică
• Documentație post execuție

• Mentenanță instalații electrice
• Smart Home - proiectare și execuție sisteme și automatizări BMS – KNX, BTicino
• Calcul luminotehnic pentru corpurile de iluminat

Ce ne definește?

• 20 de ani de experiență în instalații electrice
• Execuție la standardele din Italia
• Firmă autorizată ANRE
• Personal propriu – electricieni pregătiți la standarde europene
• Folosim echipamente de calitate
• Suntem la curent cu toate inovațiile din domeniul electric
• Deținem cunoștințe în sfera extinsă a construcțiilor

Beneficii

• Timp redus de execuție pe șantier
• Reducere de costuri
• Calitate ridicată a lucrărilor
• Tablou electric etichetat, care te ajută să identifici rapid circuitele
• Cabluri ordonate, ușor de reperat în lucrări viitoare
• Respectarea termenelor asumate
• Eliminarea riscurilor
• Intervenția ulterioară asupra instalației electrice la costuri reduse


De 20 de ani executăm și implementăm proiecte de instalații electrice în România la standarde italiene, având know-how și pregătire profesională în Italia. Realizăm instalații electrice pentru orice tip de clădire civilă sau industrială: de la hale metalice industriale, clădiri de birouri, ansambluri rezidențiale, până la case și vile. Descoperă mai jos cum te putem ajuta și te invităm la o discuție cu specialiștii noștri în proiectare instalații electrice.

Instalații electrice – servicii complete


Proiectăm și executăm cu personal propriu – calificat și autorizat ANRE:

• instalații electrice interioare și exterioare atât tradiționale, cât și de tip SmartHome sau BMS, curenți tari (prize și întrerupătoare) și slabi (Internet, CCTV, interfoane etc);
• sisteme de automatizare protocol KNX (pentru instalații electrice mari – protocol deschis, care permite integrarea cu o gamă variată de consumatori) sau protocol SCS (instalații electrice rezidențiale – folosit de către producătorul de prize și întrerupătoare BTicino);
• extinderea de rețele electrice existente (0,4 - 1 KV);
• instalații de prize de pământ;
• instalații de paratrăsnet;
• tablouri generale și tablouri de distribuție;
• rețele de date cu cablare clasică și fibră optică;
• furnizarea și montarea de sisteme de interfonie și video-interfonie, de sisteme de supraveghere video și efracție și de sisteme de detecție incendiu.

Instalatii electrice - proiect, montaj, mentenanta
Instalatii electrice - proiectare, manopera, mentenanta

 

Executăm instalații electrice sau de domotică pentru orice tip de construcție.

• Industriale: hale metalice industriale, centre comerciale
• Office: clădiri birouri
• Exterior: terenuri de sport, domenii agrement
• Locuințe colective: ansambluri rezidențiale
• Locuințe individuale: case, vile, penthouse-uri


Etapele unui proiect de instalații electrice


De la proiectare instalație electrică până la montaj și mentenanță.
Oferim suport pentru toate etapele oricărui proiect instalație electrică. Realizăm fiecare etapă din proiect, apelând continuu la cunoștințele noastre solide în construcții, instalații, corpuri de iluminat și în toate sistemele de dimare sau domotică.

Asigurăm o legătură foarte strânsă și transparentă cu clienții pe toată perioada de realizare a unui proiect, având o echipă calificată de proiectanți, supervizori și tehnicieni, care sunt în măsură să coordoneze activitățile de proiectare instalații electrice și execuție a diferitelor obiective la standarde care corespund normelor și cerințelor UE.

1. Proiectare instalație electrică

 

Fie că vorbim de o construcție nouă, renovarea unei case, extinderea unui spațiu deja existent sau de modificări la nivel de instalație electrică, proiectarea instalației electrice este obligatorie și trebuie făcută de ingineri și electricieni autorizați.

Echipa noastră de proiectare instalații electrice realizează proiecte instalații electrice interioare și exterioare, proiecte instalații sisteme de detecție incendiu, de supraveghere video și efracție sau de interfonie și video-interfonie.

Noi ne asigurăm că fiecare proiect de instalație electrică este corespunzător necesităților construcției și a destinației de utilizarea ei, respectând standardul italian. Oferim soluții complete și complexe plecând de la analiza tuturor nevoilor clienților, având în vedere planurile arhitecturale și necesarul de consumatori electrici. Într-un proiect de instalație electrică identificăm toți consumatorii, calculăm necesarul de consum și stabilim poziția fiecărui consumator (electrocasnice, corpuri de iluminat, consumatori mari) pentru a se putea planifica fiecare circuit electric. În cazul luminilor, asigurăm calcul luminotehnic care ajută la determinarea cu exactitate a necesarului de corpuri de iluminat și poziționarea lor, astfel ca instalația electrică să fie planificată corespunzăor. Calculul luminotehnic este important în proiectele industriale, office, unde cantitatea de lumină are un impact major asupra spațiilor de lucru și asupra consumurilor.

În plus, încă din faza de proiect planificăm execuția instalațiilor electrice în mod prevăzător. De exemplu, dacă peste 2 sau 5 ani dorești să adaugi consumatori sau corpuri de iluminat noi sau vrei să faci modificări la instalația electrică, ai posibilitatea să realizezi aceste lucrări la costuri reduse și fără a face intervenții majore asupra pereților (să-i decopertezi, să-i spargi etc.), cât și pentru a asigura confort și siguranță în utilizarea prizelor și a întrerupătoarelor.

Nu în ultimul rând, planificarea instalațiilor electrice o realizăm având în vedere și asigurarea confortului și a siguranței în utilizarea prizelor și a întrerupătoarelor. Acest lucru îl facem prin poziționarea fiecărui întrerupător sau a fiecărei prize în locuri care să fie la îndemână în orice situație existentă sau viitoare. Avantajele sunt nenumărate indiferent de tipul de instalație electrică. În domeniul office, o planificare bună ajută să ai un cable management de calitate și prize suficiente pentru toți consumatorii. În domeniul industrial, executăm instalații electrice cu șine metalice de conexiuni busbar, care permit mutarea sau adăugarea unui consumator sau a unui corp de iluminat fără a fi oprită alimentarea cu curent. Prin urmare, nici activitatea din depozit sau fabrică nu va fi sistată. În domeniul rezidențial, de exemplu, includem circuite cap-scară pentru a nu fi nevoie să urci sau să cobori scările pentru a stinge luminile, iar în casele cu multe camere prevedem întrerupătoare generale pentru stingerea tuturor corpurilor de iluminat la momentul plecării din casă.

Documentație proiect instalație electrică

1.

Memoriu tehnic instalații electrice de iluminat, prize și întrerupătoare

2.

Caiet de sarcini instalații electrice de iluminat, prize și întrerupătoare

3.

Listă cantități materialele electrice

4.

Lista normativelor și legislației în vigoare

5.

Schema generală de principiu a instalației electrice

6.

Plan și traseu instalații electrice

7.

Breviar de calcul instalații electrice (dimensionare circuitelor și a coloanelor)

8.

Schema monofilară tablou electric

9.

Plan de control în puncte cheie ale proiectului (milestones în proiect)

2. Ofertare materiale pentru instalații electrice

 

Am ales să lucrăm doar cu materiale electrice de calitate. De ce? Școala și experiența lucrului din Italia ne-au format în așa fel încât să țintim către excelență nu doar din punct de vedere estetic, cât și în ideea lucrului bine făcut. Prin urmare, lucrăm în strânsă colaborare cu furnizori de materiale profesionale recunoscuți internaționali care răspund acestor cerințe – BTicino / Legrand, PLH, Gewiss, Grenton – și ofertăm cele mai bune produse din domeniu în fiecare tip de proiect instalații electrice.

Cum definim sistemul italian în instalații electrice?

Avem grijă la detalii, organizăm cablurile și etichetăm tabloul.
Poți înțelege cu ușurință tabloul electric și identifica fiecare circuit electric rapid, astfel că mentenanța și modificarea ulterioară a instalației poate fi realizată punctual, în funcție de nevoie.

Folosim la montaj tuburi COPEX și cabluri flexibile.*
Extinderea de rețea sau lucrările de mentenanță le poți face fără a se pierde timp sau fără a se interveni asupra pereților.

Executăm instalațiile electrice în mod prevăzător.
Poți adăuga consumatori, corpuri de iluminat sau modifica instalația fără deranj, la costuri semnificativ reduse și într-un timp de lucru redus semnificativ.

Proiectăm instalația electrică având în vedere o marjă de siguranță.
Instalația electrică va avea o durată de viață mai mare fără intervenții majore, astfel că se traduce în reducere de costuri.

*În sistemul clasic românesc, tuburile, dacă există, sunt în general de slabă calitate, se rup, sunt trase direct prin beton, nu este prevăzut spațiu pentru adăugarea de noi cabluri. Prin urmare, orice modificare sau reparație asupra instalației electrice necesită intervenții și asupra pereților, trebuie realizată o lucrare de anvergură, care implică mai multe specialități și generează un cost mai mare.

3. Montaj specializat instalații electrice

 

Garantăm un montaj bine realizat, fără riscuri și fără întârzieri, chiar dacă sunt cazuri în care execuția poate întâmpina provocări. Echipa noastră de electricieni autorizați deține și cunoștințe din domeniul construcțiilor, astfel încât reușește să găsească soluții optime pentru depășirea oricărui obstacol la execuția și implementarea sistemelor electrice și de iluminat.

Politica noastră de lucru constă in:

• perfecționarea continuă a personalului;
• respectarea normativelor în vigoare;
• utilizarea unor tehnologii eficiente și moderne;
• controlul întregului proces de execuție pe fiecare fază în parte;
• colaborarea cu instituțiile de certificare și acreditare;
• colaborarea cu furnizorii de materiale și utilaje din Italia și România.

Montaj instalatii electrice

4. Garanție instalații electrice și întocmire documentație post execuție (As Built)

 

La finalul fiecărui montaj acordăm garanție pentru lucrarea executată și realizăm o actualizare a planurilor care să cuprindă implementarea reală, cu modificările care au fost făcute ulterior în șantier. Documentația post execuție sau As Built include proiectul final al instalației electrice, în care sunt menționate traseele reale ale circuitelor electrice, dispozițiile de șantier și alte documente care reflectă etapele și modul de execuție a instalației electrice.

5. Mentenanța instalațiilor electrice

 

La fel cum mașina necesită anual verificări, recomandăm să aibă parte și instalațiile electrice de mentenanță periodică – totul pentru o funcționare optimă și de durată. Echipa noastră de electricieni autorizați LuceDomotica oferă următoarele servicii de mentenanță tehnică a instalațiilor electrice:

• întreținerea tehnică a sistemelor și instalațiilor electrice (sisteme de incălzire-degivrare, iluminat, iluminat de siguranță, alimentare consumatori electrici);
• controlul permanent al echipamentelor electrice din imobil;
• întreținerea sistemului de control acces;
• revizii și evaluarea riscurilor pentru instalațiile electrice de utilizare;
• reglaje ale sistemelor și instalațiilor electrice principale și secundare ale clădirii;
• verificarea continuității conductorului de legare la pământ, verificarea legăturilor de ramificație a utilajelor electrice la instalația de legare la pământ;
• măsurătoarea prizei de pământ exterioare, verificarea rezistenței de izolație, verificarea legăturilor de ramificație a utilajelor electrice la instalația de legare la pământ.


Portofoliu lucrări executate – instalații electrice

 

Avem în portofoliu sute de șantiere pe care am lucrat de-a lungul celor peste 20 de ani de existență. Echipa noastră de electricieni autorizați a realizat instalații electrice interioare și exterioare la cele mai înalte standarde europene pentru orice tip de construcție civilă sau industrială:

• Instalații electrice hale industriale realizate la București, Ilfov, Giurgiu, Brașov: Pro Optica, Italinox, Gruppo Italiano Imballaggi, IVECO Truck Service Brașov și București.
• Instalații electrice clădiri de birouri: United Media Services, Generalcom S.A., Fildas Trading S.R.L., Soceram, Dent America Distribution, SCPA Rubin, Meyer, Doru & Trandafir.
• Instalații electrice hoteluri: Hotel Europa Royale București, Corinthia Grand Hotel Boulevard București.
• Instalații electrice ansambluri rezidențiale, vile și blocuri: Premio Apartments by Nusco Imobiliara, Boston Residence, Denver Aviației Boutique, Brick Lofts, Avalon Estate, Prime Kapital Development S.R.L.
• Instalații electrice clinici private, cabinete stomatologice.
• Instalații electrice case inteligente – persoane fizice (București, Ilfov, Cluj-Napoca, Brașov, Breaza, Poiana Brașov).


PROIECT INSTALAȚII ELECTRICE

Construiești o hală metalică industrială, o casă, un spațiu comercial sau o clădire de birouri?

Îți pregătim proiectul de instalații electrice și te putem ajuta cu montajul tuturor instalațiilor electrice, curenți slabi și tari.

Trimite-ne câteva informații despre proiect - faza în care se află, localitatea.

Scrie-ne pe e-mail la office@lucedomotica.ro sau contactează-ne la 021-335.84.35.


Proiecte