Vă prezentăm unul dintre cele mai noi proiecte ale noastre, un penthouse de lux situat într-una din cele mai frumoase zone din București.
Proiectul a fost realizat în 2016, alături de partenerii noștri Fabrica de Arhitectură. La acest penthouse am realizat design-ul de iluminat și instalația electrică.

 

Beneficiarul a optat pentru un sistem smarthome, un concept nou în România de instalație electrică.

Cu ajutorul acestui sistem (Bticino), se pot controla funcțiile de încălzire în pardoseală, climatizare, perdea, sonorizare, controlul temperaturii.

 

Unul dintre scenariile personalizate pe care le-am realizat la cererea beneficiarului este reglajul intensității luminii în procent de 25%, 50%, 100%, cu o simplă atingere de buton.

Vorbind de amenajarea interioară, la primul etaj spațiul dispune de un living generos cu o zonă distinctă de dining. În zona de living s-a amenajat un spațiu pentru relaxare, cu o canapea modulară beige, în armonie cu boiseria din lemn.

 

Am completat această zonă cu un candelabru alb cu 10 brațe – Eva, un model reprezentativ pentru brandul Masiero. Candelabrul Eva face parte din colecția Eclettica, un portofoliu de corpuri de iluminat cu design clasic reinventat într-o versiune modernă.

 

Pentru a pune în evidență candelabrul și a crea o lumină de ambient s-a realizat o scafă cu profile LED, tăiate pe masură.

În zona de dining imaginea clasicului este completată cu o lampă elegantă cu cristale de la Masiero, o notă personală adusă de către beneficiar, sau mai exact, de către doamna casei, care îi reflectă personalitatea elegantă.  

Tot la etajul inferior sunt amenajate si cele două dormitoare ale copiilor.
Pentru camera fetiței am ales, alături de beneficiar, un corp de iluminat elegant și feminin, respectiv Acantia din colecția Classica de la Masiero.

 

În camera baiatului, nou născut, am optat pentru niște corpuri de iluminat jucăușe, ca niște norișori din sticlă - Cloudy de la Fabbian. Lămpile suspendate și plafonierele Cloudy sunt realizate din sticlă suflată manual, cu un gradient opac în partea superioară către transparent în partea inferioară.

În băile celor mici s-au folosit corpurile de iluminat decorative Teardrop de la Flos.

 

Zona scărilor care duc către etajul superior a fost iluminată cu profile LED realizate la comandă în Italia, pentru a fi încastrate în boiseria albă. În plus, am creat o linie de profile Running Magnet - FLOS, o soluție inovatoare atât pentru iluminat tehnic, cât și decorativ, care pornește din zona de living, de pe tavan, și se prelungește până la scări, coborând pe perete.

Etajul superior este divizat în 4 încăperi: dormitorul matrimonial, baia matrimonială, zona de living și dressing-ul.

 

Zona de living are o notă moderat masculină, dată prin alegerea culorilor predominant reci – gri, verde. Iluminatul în zona living-ului de la etajul superior a fost realizat cu profile Running Magnet FLOS, cu corpuri de iluminat modulare cu LED și spoturi orientabile, dimabile.

Din acest living se poate ieși pe terasa de 40 m2, care a fost decorată cu lămpile Giunco de la Fabbian. Acestea completează spatiul verde prin design-ul inspirat din forma bambusului, oferind imaginea unei grădini Zen.

Dormitorul este una dintre cele mai importante zone dintr-o casă, fiind locul unde îti recapeți energia pentru a doua zi.

Pentru a crea o lumină cât mai confortabilă, potrivită pentru seară, am optat pentru profilul Moonline - FLOS, care generează o lumină ambientală fără a se vedea sursa.

 

Cu Moonline se pot crea diferite configurații, întrucât necesită doar 5 cm spațiu de încastrare, iar modulele cu LED se atașează magnetic, fiind foarte ușor și de scos.

În vederea obținerii unei lumini direcționate, am adăugat și 3 spoturi încastrate orientabile.

În baia matrimonială am montat corpurile de iluminat Nafir, realizate de Axo Light în colaborare cu Karim Rashid

Pentru un iluminat optim în zona oglinzii am optat pentru soluția cu profile MX1_27 de la Macrolux Italia.

Fotografii realizate de către Cosmin Dragomir - www.cosmindragomir.info

 

 

Iluminatul este un o componentă esențială în orice spațiu și trebuie avut în vedere încă din faza de proiect pentru a putea obține un nivel optim de lumină și o estetică plăcută.

 

De asemenea, este important să gândim de la început și schema electrică și montajul corpurilor de iluminat. Într-o fază târzie a proiectului, atunci când instalația electrică este deja realizată, design-ul de iluminat ar putea fi limitat de un număr de soluții restrâns.