PROIECT REZIDENȚIAL - ILUMINAT ARHITECTURAL ȘI DECORATIV

Penthouse N.ANUL
2016


LOCALIZARE
București


BIROU ARHITECTURĂ
Fabrica de Arhitectură

Un penthouse cu accente clasice, pe două nivele. Primul nivel are o abordare clasică, în timp ce amenajarea interioară a celui de-al doilea nivel este modernă.

 

Primul etaj spațiul dispune de un living generos cu o zonă de dining. În zona de living s-a amenajat un spațiu pentru relaxare, cu o canapea modulară beige, în armonie cu boiseria din lemn. Am completat această zonă cu un candelabru alb cu 10 brațe, cu design clasic reinterpretat într-o versiune ușor modernă. Pentru a pune în evidență candelabrul și a crea o lumină de ambient s-a realizat o scafă cu profile LED ascunse. În zona de dining am ales o lampă suspendată cu cristale, care complimentează design-ul elegant clasic al primului etaj.

Iluminat clasic living candelabru sticla
Design iluminat interior clasic contemporan

Zona scărilor care duc către etajul superior a fost iluminată cu profile LED realizate la comandă în Italia, încastrate în boiseria albă. Linia care coboară de pe tavan pe perete este realizată cu șine magnetice Running Magnet - FLOS, căreia i se pot adăuga linii luminoase led, spoturi și lămpi suspendate. Zona de living are o notă moderat masculină, dată prin alegerea culorilor predominant reci – gri, verde. Iluminatul în zona living-ului de la etajul superior a fost realizat de asemenea cu sistemul Running Magnet de la FLOS, cu corpuri de iluminat modulare cu LED și spoturi orientabile, dimabile.

Design iluminat arhitectural interior
Design iluminat arhitectural - interior

Continuăm cu dormitorul de la etaj, unde am optat de asemenea pentru un iluminat arhitectural modern. Lumina ambientală este creată cu șina magnetică Moonline - FLOS, o inovație în domeniul "scafelor luminoase". Astfel, avem un profil încastrat care necesită doar 5 cm spațiu de încastrare, și module LED care se atașează magnetic, ușor de poziționat, ușor de scos. O soluție mult mai elegantă față de obișnuita scafă, care nu lasă niciun detaliu vizibil. De asemenea, este ușor de montat în rigips și nu necesită finisări complicate. La iluminatul de accent am optat pentru RC_110 - spoturi cu cilindre telescopice ajustabile, care se ascund parțial în tavan.

Iluminat profile led dormitor living
Iluminat dormitor

Un alt spațiu interesant în acest proiect este baia matrimonială. Cum beneficiarului îi place tehnologia, inovația, formele moderne și minimaliste, pentru baie am ales niște corpuri de iluminat care transformă suprafață plană în forme 3D fluide - Nafir, Axo Light. Am completat nevoia de iluminat cu profile încastrate înguste MX1_27.

Profile led incastrate iluminat arhitectural
Iluminat baie design iluminat

Iluminatul este un o componentă esențială în orice spațiu și trebuie avut în vedere încă din faza de proiect pentru a putea obține un nivel optim de lumină și o estetică plăcută. De asemenea, este important să gândim de la început și schema electrică și montajul corpurilor de iluminat. Într-o fază târzie a proiectului, atunci când instalația electrică este deja realizată, design-ul de iluminat ar putea fi limitat de un număr de soluții restrâns.

 

Vă recomandăm să consultați un specialist în designul de iluminat încă din faza de concept al proiectului.


CONCEPT DE ILUMINAT PENTRU PROIECTUL TĂU

 

Lucrezi la un proiect rezidențial, comercial sau office?

Te ajutăm cu conceptul de iluminat.

Scrie-ne pe e-mail la staff@lucedomotica.ro sau completează formularul alăturat.


VEZI ȘI ALTE PROIECTE

Design iluminat arhitectural – Hilton Garden Inn

DESIGN ILUMINAT HILTON GARDEN INN Iluminat interior, iluminat arhitectural fațade

Casa T – proiect iluminat arhitectural interior și exterior

DESIGN ILUMINAT INTERIOR ȘI EXTERIOR, MOBILIER OUTDOOR - REZIDENȚIAL Proiect de iluminat arhitectural - casă de vacanță

Casa L. – design iluminat interior exterior

DESIGN ILUMINAT INTERIOR ȘI EXTERIOR - ILUMINAT REZIDENȚIAL

Premio Exclusive City Center Apartments by Nusco / Pinum

Un nou ansamblu rezidențial de lux, în inima Bucureștiului, dezvoltat de către grupul Nusco.  Alături de partenerii noștri Fabrica de Arhitectură, am realizat iluminatul pentru spațiile comune, zona de exterior, grădină și parcare și pentru apartamentul mostră.