CONCEPT DE ILUMINAT OFFICE & CALCUL LUMINOTEHNIC

 


ANUL
2017

 

 


LOCALIZARE
Slobozia, jud. Ialomița

 

 


SIMULARE ILUMINAT
Corpuri iluminat FLOS & Ares

 

Concept de iluminat pentru o clădire modernă de birouri

Calcul luminotehnic pentru interior birouri, lobby și holuri, simulare iluminat fațade și zonă exterioară - terasă și lac. Structura are un design modern, minimalist, în care s-au utilizat finisaje metalice, beton și sticlă. Pentru că iluminatul are și un rol estetic, nu doar funcțional, corpurile de iluminat au fost alese pentru a complementa design-ul clădirii și pentru a pune în evidență materialele utilizate.

Într-un birou de 28,70 mp, pentru 6 tehnicieni, am utilizat 2 suspensii Flos, In-finity 70 de de 2m lungime, 4200lm/m, și am obținut un nivel mediu de 700lx pe mesele de lucru. În alte birouri - contabilitate, logistica, HR - am utilizat un alt tip de corp iluminat suspendat Flos, Super Flat 20 x 120 montate câte două deasupra unei mese, cu care am obținut un nivel mediu de 500 lx pe masa de lucru, ideal pentru acest tipul de activitate al biroului.

 

Pentru iluminatul ambiental am utilizat spoturile încastrate Easy Kap , care au o optică anti-orbire și posibilitatea de personalizare în culori. De asemenea, am utilizat și suspensia In-finity în versiune Up&Down (lumină directă și indirectă), care conferă o lumină difuză pe tavan și, astfel, definește spațiul și îl "aerisește".

Iluminat arhitectural fațade - structură modernă, office

Iluminatul fațadelor a fost gândit pentru a evidenția geometria structurii, volumele și materialele utilizate - beton, metal, sticlă. Corpuri de iluminat de tip wall-washer de la Ares, încastrate, cu unghi de deschidere mic, de 10°, și putere de 24W LED au fost utilizate la fațadele cu finisaj din beton. Unghiul și puterea luminoasă au fost selectate încât să disperseze lumina până la limita superioară a structurii.

 

Servicii design de iluminat fațade - află mai multe.

 

Pentru stâlpii frontali în formă de V am utilizat spoturile încastrate Naboo de la Ares, cu putere de 21W LED și unghi de de 10°. Pentru iluminatul aleilor am utilizat stâlpii de iluminat Casting de la Flos, care creează și un efect ambiental plăcut, iar finisajele - ciment sau metal - completează design-ul minimalist al structurii.

VEZI ȘI ALTE PROIECTE

Iluminat office – clădire de birouri Prezan

De ceva timp, în București întâlnim la fiecare pas câte un nou șantier. Se construiește mult, atât pe rezidențial, cât și pe office. Pe de-o parte e îmbucurător. În cele ce urmează vă vom prezenta imobilul de birouri situat în apropierea parcului Herăstrău, pe Str. Alexandrina colț cu Str. Prezan. Povestea acestei structuri începe în 2004, când avea o altă față. Pe atunci, la realizarea ei au lucrat și arhitecții de la Urban Office. În 2017, beneficiarul a dorit să schimbe imaginea imobilului, iar cei de la Urban Office au revenit, după mai mult de 10 ani, la proiectul lor.... Vezi Articol

Penthouse N. – iluminat interior și exterior

Vă prezentăm unul dintre cele mai noi proiecte ale noastre, un penthouse de lux situat într-una din cele mai frumoase zone din București. Proiectul a fost realizat în 2016, alături de partenerii noștri Fabrica de Arhitectură. La acest penthouse am realizat design-ul de iluminat și instalația electrică.   Beneficiarul a optat pentru un sistem smarthome, un concept nou în România de instalație electrică. Cu ajutorul acestui sistem (Bticino), se pot controla funcțiile de încălzire în pardoseală, climatizare, perdea, sonorizare, controlul temperaturii.   Unul dintre scenariile personalizate pe care le-am realizat la cererea beneficiarului este reglajul intensității luminii în procent de... Vezi Articol

Iluminat decorativ și arhitectural – ansamblu rezidențial Pipera

În 2015, alături de partenerii noștri Fabrica de Arhitectură, am realizat design-ul de iluminat pentru un nou ansamblu rezidențial de lux în Pipera. Iluminat exterior Iluminat decorativ living Iluminat arhitectural Corpuri iluminat decorative living Pentru iluminatul interior, am folosit aplice și lămpi suspendate decorative, printre care și Nafir, conceput de Karim Rashid. O opțiune creativă a constat în combinarea corpurilor de iluminat Sol și Lun de la XAL pe un perete din living cu finisaj din piatră maro. Pentru iluminatul tehnic și arhitectural – pe holuri, scări, living, baie – am folosit spoturi orientabile încastrate și aplicate și profile cu LED.  ... Vezi Articol