ILUMINAT ARHITECTURAL FAȚADE HOTEL

Lighting design - simulare 3D


 


ANUL
2017


LOCALIZARE
București


STUDIO DESIGN
LuceDomotica

O clădire istorică localizată în inima orașului, cu o vedere extraordinară pe Calea Victoriei, una din cele mai importante străzi bucureștene ce datează din anii 1600. În continuare vă prezentăm proiectul de iluminat arhitectural (simularea) pentru un hotel de referință al orașului, cu o istorie de peste 100 de ani.

Lighting design fatada simulare 3D LuceDomotica
Design iluminat arhitectural fatada cladire istorica
Iluminat arhitectural fatade

 

Design iluminat arhitectural fațade - clădiri istorice, București.

Începem cu studiul arhitectural al fațadelor și al detaliilor arhitectonice.

 

Cu o arhitectură eclectică, îmbinări și melanjuri de elemente inedite, hotelul dezvăluie o interpretare contemporană cu accente neo-românești. Faţada este realizată din trei registre principale, cel median şi cel superior fiind împărţite în câte două registre secundare fiecare. Registrul median are rolul de a "dizolva" gradual desenul de bosaj al faţadei, astfel încât acesta devine aproape insesizabil pentru subregistrul median superior dominat de pilaştri.

 

Astfel, iluminatul arhitectural în registrul median are rolul de a evidenția verticalitatea clădirii și ritmul dens al fațadei oferindu-i o alungire vizuală pe înălțime.

În registrul superior am iluminat arcadele ferestrelor pentru a oferi structurii o punctare a celor mai detaliate elemente din partea superioară și o limită vizuală cu efect de cornișă arcuită.

 

Fiind elementul cel mai înalt și impozant, am dorit să oferim vizibilitate și cupolei. Astfel, am utilizat corpuri de iluminat arhitectural cu diferite variante de optică care să creeze un efect de wall-grazing pe o suprafață texturată. Iluminatul în această zonă este discret, cu jocuri de umbre și lumini, accente de lumină în puncte cheie.

Lighting design fatada hotel LuceDomotica
Iluminat arhitectural fatada hotel design LuceDomotica

Iluminat arhitectural de fațade pentru clădiri moderne și clădiri istorice

 

Iluminatul fațadelor este o parte importantă a arhitecturii, aspectul fațadelor fiind determinat nu doar de materiale și forme, ci și de lumină. În acest proiect am folosit diferite tehnici de iluminat fațade precum wall-grazing și iluminatul de accent.

 

Tehnica de iluminat wall-grazing accentuează textura fațadelor - fasciculul de lumină lovește peretele într-un unghi îngust, care astfel îi dezvăluie și îi accentuează textura și detaliile arhitecturale. Iluminatul de accent se concentrează asupra zonei ferestrelor și creează un contrast teatral între ferestre și pilaștri, evidențiind structura clădirii prin alternarea zonelor iluminate și celor întunecate.

 

Tehnica de iluminat se adaptează și în funcție de posibilitatea montajului corpurilor de iluminat. În special la clădirile istorice, cu fațade deja realizate, montajul corpurilor de iluminat nu este întotdeauna simplu și, de multe ori, structura și instalația electrică nu ne permite să realizăm un design de iluminat ideal, ci trebuie să îl adaptăm în funcție de posibilitățile de montaj și bugetul prevăzut.

 

Pentru iluminatul arhitectural al fațadelor și nu numai, vă recomandăm consultarea unui specialist în iluminat care să vă ofere cele mai bune soluții, atât din punct de vedere al design-ului de iluminat, cât și al optimizării costurilor și timpilor de execuție.


 

CONCEPT DE ILUMINAT PENTRU PROIECTUL TĂU

Amenajezi / construiești o casă, restaurant, spațiu comercial sau birou?

Îți pregătim conceptul complet de iluminat, de la simulare 3D și calcul luminotehnic până la instalații electrice și montajul corpurilor de iluminat.

Trimite-ne câteva informații despre proiect - faza în care se află, localitatea. Scrie-ne pe e-mail la staff@lucedomotica.ro sau completează formularul de mai jos.


 

VEZI ȘI ALTE PROIECTE

Iluminat fațade clădire modernă birouri

ILUMINAT ARHITECTURAL FAȚADE - BASP VICTORIA OFFICE BUILDING Design de iluminat arhitectural fațade

Design iluminat arhitectural – Hilton Garden Inn

DESIGN ILUMINAT HILTON GARDEN INN Iluminat interior, iluminat arhitectural fațade

Casa C. – iluminat arhitectural rezidențial

ILUMINAT ARHITECTURAL INTERIOR ȘI EXTERIOR - REZIDENȚIAL

Iluminat arhitectural fațade Palatul Șuțu – Muzeul Municipiului București

ILUMINAT ARHITECTURAL FAȚADE - PALATUL ȘUȚU Iluminat arhitectural fațade muzeu