ILUMINAT OFFICE - LOBBY


ANUL
2017


LOCALIZARE
București


DESIGN
Ioana Sora Bogza, Camelia Scripa

De ceva timp, în București întâlnim la fiecare pas câte un nou șantier. Se construiește mult, atât pe rezidențial, cât și pe office. Pe de-o parte e îmbucurător.

În cele ce urmează vă vom prezenta imobilul de birouri situat în apropierea parcului Herăstrău, pe Str. Alexandrina colț cu Str. Prezan.

Povestea acestei structuri începe în 2004, când avea o altă față. Pe atunci, la realizarea ei au lucrat și arhitecții de la Urban Office. În 2017, beneficiarul a dorit să schimbe imaginea imobilului, iar cei de la Urban Office au revenit, după mai mult de 10 ani, la proiectul lor. Proiect pe care au încercat să îl "corecteze în funcție de evoluția noastră în timp".

Alături de arh. Ioana Sora Bogza și designer Camelia Scripa, care s-au ocupat de designul interior al lobby-ului, am lucrat la realizarea iluminatului recepției. Întreaga clădire a fost realizată cu forme noi, contemporane, iar design-ul de iluminat a fost conceput în linie cu acestea.

Zona de intrare sau recepția este cartea de vizită a unei companii, care conferă vizitatorilor prima impresie și, fie direct sau indirect, o parte a culturii corporative, cât și identitatea de brand.  Lumina potrivită și corpurile de iluminat corespunzătoare sunt factori decisivi în realizarea unei impresii globale coordonate și armonioase.

Pentru asta, am realizat și un calcul luminotehnic în care se poate observa nivelul iluminatul în toate zonele. Normativele europene recomandă ca recepția unui imobil de birouri să aibă un nivel de lumină de 200-300 lx. În acest caz, am realizat un iluminat mediu de 350 lx pentru a atrage atenția vizitatorilor asupra design-ului. În zona biroului de recepție am potențat iluminatul cu spoturi suspendate cu LED.


CONCEPT DE ILUMINAT PENTRU PROIECTUL TĂU


VEZI ȘI ALTE PROIECTE

Casa C. – iluminat arhitectural rezidențial

ILUMINAT ARHITECTURAL INTERIOR ȘI EXTERIOR - REZIDENȚIAL

Penthouse N. – iluminat interior clasic și modern

PROIECT REZIDENȚIAL - ILUMINAT ARHITECTURAL ȘI DECORATIV Penthouse N.

Iluminat decorativ și arhitectural – ansamblu rezidențial Pipera

DESIGN DE ILUMINAT REZIDENȚIAL - ILUMINAT INTERIOR ȘI EXTERIOR