FLOS - Arhitectural & Outdoor

- Noutăți 2020 -


Dacă anul acesta nu am putut să mergem la expoziții să vedem noutățile, încercăm să aducem noutățile la voi - care vor fi prezentate la Milano în 2021. Am pregătit o serie de prezentări online, iar atunci când situația sanitară ne va permite, vă așteptăm cu drag în showroom-ul nostru pentru o prezentare live.

Începem cu FLOS.

Lampi suspendate tavan Flos, In Vitro

Mult așteptata colecție In Vitro a fost finalizată și va intra curând în producție. Pentru cine încă nu o cunoaște, reinterpretarea lui Philippe Starck a corpurilor de iluminat clasice de exterior dă naștere unei colecții elegante de lămpi suspendate, aplice de perete și bollards pentru exterior, cu sticlă și led integrat. Dintre finisajele disponibile menționăm 3 culori noi care treptat vor fi disponibile pentru tot portofoliul Flos - forest green, pale green și terracotta.


Infra - Structure Ep. 2

FLOS - Arhitectural -

corpuri iluminat Flos Infra Structure

Super Line Pro

FLOS - Arhitectural -

corpuri iluminat birou

Micro Running Magnet

FLOS - Arhitectural -

sine spoturi iluminat magazine

Soluții de iluminat arhitectural


Între noutățile din 2020 avem o variantă nouă a sistemului Infra - Structure, un concept simplificat pentru spații rezidențiale și comerciale. Episode 2 aduce și câteva elemente noi - un con suspendat cu efect de spot și un modul liniar trapezoidal adaptat pentru spațiile de lucru.

O altă noutate este Super Line Pro, varianta profesională pentru iluminat office. Super Line Pro vine cu o unitate optică patentată, dezvoltată special pentru ambientele office.

Micro Running Magnet este versiunea miniaturizată a sistemului de șine magnetice Running Magnet, încastrat și aplicat, conceput pentru showroom-uri high-end și spații comerciale luxury. Chintesența luminii integrate este profilul de doar 5 mm, care permite integrarea totală a micro-dispozitivelor proiectate pentru a fi combinate cu structura până când acestea dispar aproape complet.

corpuri iluminat modulare suspendate din piele belt iluminat interior flos

 BELT

Pielea este elementul central al proiectului. Un material moale și cald, care garantează libertatea în spațiu, dar, în același timp, este caracterizat de o anumită rigiditate. Rezultatul este o compoziție finală armonioasă. Centura este acoperită din piele fină, tratată cu coloranți naturali pentru a obține cele trei finisaje disponibile: negru, verde și piele naturală. Belt oferă libertate de creație și insuflă o eleganță clasică oricărui spațiu modern.


Zero Track

FLOS - Arhitectural -

proiectoare pe sina spoturi Find Me Flos

Camera

FLOS  - Arhitectural -

iluminat arhitectural proiectoare led camera flos italia

Light Shadow Dots & PRO

FLOS  - Arhitectural -

spoturi incastrate iluminat birou

Zero Track, sistemul de șine aplicate ultra-minimaliste beneficiază de câteva update-uri - colțuri curbate, conexiuni "T" și "X" pentru diverse configurații. Avem acum și o variantă nouă de spot Find Me 2 pentru Zero Track, cu o putere mai mare de iluminat (860 lm) la aceleași dimensiuni reduse de 4,6 cm în diametru.

Camera - un sistem nou de proiectoare pe șină, proiectat pentru aplicații de muzeu și retail. Sistemul optic patentat unic a fost aplicat pe diferite tipuri de optică, cu control maxim al UGR-ului.

Gama Light Shadow, deși este o noutate în portofoliul FLOS, a devenit rapid una dintre cele mai apreciate datorită versatilității, eficienței luminoase și design-ului minimalist. Prin urmare, beneficiază de o continuă dezvoltare. Light Shadow PRO este gama office, cu UGR <10. Dispune de 5 variante de lentile, cu optică îngustă, medie sau super wide.

Oblique

FLOS  - Arhitectural -

corpuri iluminat birou

C1

FLOS  - Arhitectural -

proiectoare led orientabile c1 design italian flos

Light Sniper

FLOS  - Arhitectural -

Oblique regândește arhetipul lămpii de birou tradiționale printr-un design iconic care oferă o funcționalitate extremă cu câteva elemente simple. Unitatea optică produce un fascicul de lumină asimetric cu UGR <10 și poate fi orientată 355 ° pe axă pentru a ilumina orice zonă a suprafeței de lucru. Este dotată cu sistem de încărcare wireless  pentru telefonul mobil și cu un port USB-C.

C1 - un cilindru simplu care ascunde un mecanism inteligent ce conferă flexibilitate corpului de iluminat. Gama constă în două variante de spot, dublu de perete și simplu de tavan, ambele orientabile.

Light Sniper - cu o nouă optică și un nou sistem de înclinare  (max. 35°) și orientare (360°), care permite reglarea spotului cu ușurință și după ce a fost instalat. Disponibil acum și în versiune pentru rezidențial, cu un diametru 6,5 cm și 7,5W LED.

iluminat decorativ terasa heco flos italia

 HECO

„Cu o combinație între un cadru subțire și o sferă iluminată, colecția oferă două configurații de obiecte; fie ca mese laterale, fie ca lămpi de podea sprijinite de un perete. Forma „soft” a cadrelor conferă obiectelor personalitate și creează un aspect unic vizual, ca și cum ar capta greutatea luminii în sine."

Blatul mesei este disponibil în două variante de cuarțit, London Brown și Crema d’Orcia, iar balamaua concentrică integrată permite rotirea mesei la 350°.


IC Lights F

FLOS  - Outdoor -

corpuri iluminat Flos Romania

IC Lights W

FLOS  - Outdoor -

Captain Flint

FLOS  - Outdoor -

lampadar decorativ exterior terasa gradina

lampadare gradina terasa high-end luxury

Unele dintre cele mai iubite colecții FLOS, IC Lights și Captain Flint, concepute pentru interior, sunt acum adaptate și pentru exterior, pentru a ilumina spațiile deschise conversând cu peisajele naturale și arhitectura exterioară. Variantele de exterior sunt realizate cu alte materiale, finisaje și tehnologii impermeabile pentru a satisface cerințele necesare pentru corpurile de iluminat exterior.

Mile

FLOS - Outdoor -

aplice bollards gradina terasa

Caule

FLOS  - Outdoor -

Flauta

FLOS  - Outdoor -

aplice perete exterior

„Tema proiectului „ Mile ”este de a reduce dimensiunea obiectului, obținând totodată cea mai bună performanță optică posibilă. Această lucrare a avut în vedere multiple aspecte: minimizarea, performanța ridicată și calitatea perceptivă a unui „obiect perfect”, unde toate suprafețele exterioare sunt pe același plan. Rezultatul final a fost obținut prin procesul dificil de a optimiza piesele unității."

Caule vine cu o abordare liber interpretativă a mediului exterior. Cu înălțimi de la 80 cm până la 280 cm, diferite configurații și 6 finisaje, printre care și un nou verde Forest Green, Caule este un stâlp de iluminat pretabil pentru orice de tip de spațiu.

Flauta aduce o colecție de aplice de perete pentru exterior cu emisie dublă de lumină, disponibile cu diverse lungimi. Aplicele au niște detalii de gravură de suprafață în două variante rafinate: Flauta Riga, cu linii verticale, și Flauta Spiga, caracterizată printr-un model unghiular elegant și sofisticat.

aplice led fatade

Acestea sunt cele mai interesante noutăți FLOS, care au intrat sau vor intra curând în producție. Mai avem și altele, deci țineți aproape.

În articolul următor o să prezentăm noutățile Vibia.

Proiecte