Iluminatul cu LED

- diferențe și beneficii -


Cu siguranta ati auzit si ati citit despre tehnologia de iluminat cu LED. In comparatie cu celelalte tipuri de iluminat disponibile astazi, metoda cu LED este de departe cea mai inteligenta solutie si cea mai eficienta pentru economisirea energiei.

DIFERENTE

Iluminatul cu LED este foarte diferit de alte surse de iluminat, cum ar fi becurile incandescente sau CFL (lampile fluorescente). Diferentele cheie includ urmatoarele:

  • Au dimensiuni mai mici, pot emite orice temperatura de lumina sau culoare (RGB) si au un consum redus de energie.
  • Prezinta mai multa flexibilitate in obtinerea unui unghi specific de lumina.
  • LED-urile emit foarte putina caldura. Prin comparatie, becurile incandescente elibereaza 90% din energia lor sub forma de caldura, respectiv 70% in cazul CFL-urilor.
  • Sunt prietenoase pentru mediu datorita emisiilor scazute de dioxid de carbon si a lipsei mercurului, care este prezent la CFL-uri.

 

BENEFICII

Durata de viata mai lunga
Becurile cu LED au o durata medie de viata de 50.000 de ore, fata becurile incadescente (de aceeasi intensitate) care pot functiona pana la 1.200 de ore.

Eficienta energetica
Pentru a produce acelasi nivel de lumina ca un bec incandescent de 60W, un bec cu LED necesita doar 7W. Asta inseamna o economie de 80% pe an si obtinerea unui nivel de intensitate a luminii mai mare cu un consum mai mic de energie electrica.

Calitate si durabilitate
LED-urile sunt extrem de durabile si sunt construite cu componente robuste, solide, care pot rezista in cele mai dure conditii.

Pentru ca sunt rezistente la socuri, vibratii si factori externi, LED-urile sunt recomandate pentru iluminatul exterior in conditii de vreme si temperatura foarte grele.

Proiecte