Spectacol de lumini la Luminale Frankfurt 2016

- proiecte inovatoare iluminat -


Intre 13-17 martie 2016, la Frankfurt vor avea loc concomitent 2 evenimente importante: Light+Building si Luminale.

La fiecare 2 ani, expozitia Light + Building prezinta cele mai noi solutii in materie de iluminat, inginerie electrica, automatizari pentru case si cladiri si software pentru industria de constructii.

Luminale este unul dintre cele mai frumoase spectacole de iluminat din lume.

Standardele sunt ridicate si de targul Light+Building, care gazduieste in fiecare an peste 210.000 de vizitatori din afara Germaniei.

Seara, Luminale va face legatura dintre oras si centrul de expozitii. Peste 200 de instalatii de iluminat vor transforma Frankfurt intr-o metropola internationala de lumina.

Expozantii Light+Building, designerii de iluminat, arhitectii si artistii isi vor prezenta proiectele inovatoare de iluminat in showroom-uri, galerii, muzee, biserici, parcuri si alte spatii urbane neobisnuite.

Programul Luminale 2016 va fi disponibil la inceputul lunii martie aici: www.luminale.de. Acesta ofera o imagine de ansamblu a proiectelor care urmeaza sa fie vazute in Frankfurt am Main si Offenbach.

Printre cele mai importante atractii de la Luminale se numara instalatia de lumina Hartung & TRENZ in biserica Sf. Ecaterina (Katharinenkirche) pe Hauptwache si instalatia de lumina kinetica, audio-video, realizata de Christopher Bauder in teatrul Mousonturm.

Un alt proiect de anvergura va fi “Bauhaus goes Mondrian”, inspirat de curentul Bauhaus al anilor ’30. Acest stil este marcat de o abordare modulara a designului, care se poate observa si in trendurile contemporane de atunci in pictura – in operele De Stijl realizate de Piet Mondrian, spre exemplu.

luminale-frankfurt-light_building_2016

Proiecte