Preview Euroluce

- evenimente Fuorisalone 2019 -


Așa cum bine știți, ne apropiem de Salone del Mobile și Euroluce. Anul acesta se va desfășura între 9 și 14 aprilie. Bineînțeles, odată cu Fuorisalone.

În ceea ce privește Euroluce, am aflat câteva noutăți de la Flos, Vibia, Axo Light, Terzani și Karman, care vor fi prezentate la expo.

FLOS va expune împreună cu B & B Italia și Louis Poulsen în S.Project, Hall 24 - C01 C21 E02 E20. Au pregătit multe lucruri interesante, atât la catalogul decorativ, cât și la arhitectural. Standul lor anul acesta are 4.000 de mp.

La Fuorisalone vor fi prezenți cu magazinul istoric Flagship Store, care va fi redeschis după lucrări de renovare și extindere și va găzdui o instalație specială pentru lansarea noilor oglinzi Philippe Starck - Corso Monforte 9. De asemenea, la Corso Monforte 15 vor prezenta o instalație specifică locației pentru lansarea colecției de lămpi din sticlă suflată Noctambule, un design Konstantin Grcic.

Vibia va expune în Hall 11 Stand C29-D16.

Pe Axo Light îi găsim  în Hall 9 Stand A01-A05, iar pe Karman îi găsim la Euroluce în Hall 13 Stand F01-F03 și la Fuorisalone în Via San Marco 2.

Evenimente Fuorisalone


Trecem în revistă câteva dintre evenimentele și instalațiile care merită văzute:

Ca o anticipare a sărbătorii celei de-a 500-a aniversare a morții lui Leonardo da Vinci, în interiorul hotelului Conca dell'Incoronata, situat la capătul străzii San Marco, nu departe de Brera, vizitatorii pot admira AQUA. Apă. Viziunea lui Leonardo. Se crede că Leonardo a supravegheat lucrările de construcție pe Conca și și-a proiectat ușile de aur. AQUA este o experiență captivantă, dezvoltată de Marco Balich, care descrie simultan un fragment din trecutul Renașterii din Milano și viitorul său, cu recrearea unei mari întinderi de apă, dominată de un ecran cu LED mare, care va acționa ca o fereastră pentru viitorul orașului Milano.

Lexus își face revenirea la evenimentul Supertudio Più din Tortona 27 cu evenimentul Lexus Design și o instalație a studioului japonez Studio Rhizomatiks. Aici, prin lumini, dispozitive haptice și ecrane transparente, tehnologia și designul interacționează pentru a face vizitatorii să se bucure de o experiență personalizată de călătorie. În plus, site-ul expozițional (deschis între 9 și 14 aprilie, de la 10 la 21) prezintă de asemenea lucrările celor 6 câștigători ai premiilor Lexus Design 2019, bazate pe conceptul de "Design pentru un viitor mai bun".

În perioada 9-14 aprilie 2019, Louis Vuitton va fi prezent la Palazzo Serbelloni, o clădire istorică neoclasică din Milano, cu o arhitectură spectaculoasă. La Maison va prezenta cea mai recentă colecție Objets Nomades, care prezintă noi colaborări cu designeri, inclusiv Zanellato / Bortotto și Atelier Biagetti. În total, vor fi prezentate 34 de obiecte Art Deco, create de 14 designeri internaționali câștigători, cum ar fi Marcel Wanders, Raw Edges, frații Campana sau Atelier Oï.

Milano este plin de evenimente Fuorisalone toată săptămâna 9-14 aprilie. Este imposibil să găsești o zonă sau un cartier care nu participă la spectacol.

Se începe de la Brera, inima orașului, unde există numeroase showroom-uri de design, dar și galerii și clădiri care se transformă într-o artă extraordinară. Aveți nevoie de cel puțin o zi întreagă pentru Brera.

Un alt hub interesant este zona Tortona: un cartier propulsat de design. Punctul principal este Superstudio, despre care am amintit mai sus, la instalația Lexus. Un alt reper interesant în Tortona este instalația IKEA, care va prezenta pentru prima dată la Fuorisalone o instalație de sonorizare pentru casă.

Amintim și de 5Vie Art + Design care înfățișează proiecte inovatoare, propunând expoziții colective și personale care reprezintă puntea dintre proiectare și artizanat. Momentul cel mai plin de viață este, cu siguranță, noaptea de 10 aprilie, când se desfășoară și Design Parade.

Deci, pantofi comozi și spor la kilometri!

 

Surse utile:

https://fuorisalone.it/2019/

https://living.corriere.it/salone-del-mobile/

https://www.wheremilan.com/events/milan-design-week-2019-fuorisalone/

 

Proiecte