Stilnovo | un reper în istoria designului de iluminat italian

- Relansarea unui brand istoric -


Stilnovo meets MA[&]DE nu este doar numele unui catalog, ci o întâlnire a unei povești începute recent, pătrunsă de tehnologie și o poveste legendară creată de-a lungul anilor cu contribuția protagoniștilor designului italian. Această colecție este sinteza unei cercetări internaționale de amploare, care a avut ca scop și a reușit identificarea design-ului original al corpurilor de iluminat Stilnovo.

Trecutul lui Stilnovo întâlnește viitorul prin Linea Light, generând un prezent în care designul și forța sa expresivă devin promotorii inovației în toate formele sale. Misiunea Linea Light este de a duce această moștenire culturală în viitor, o moștenire formată din experiențe, protagoniști incontestabili și corpuri de iluminat iconice.

Triedro

Joe Colombo, 1970

Gravita

​Antonio Macchi Cassia, 1969

Periscopio

Danilo & Corrado Aroldi, 1967

Gravita - 2019

Linea Light & Stilnovo

Buonanotte

Giovanni Luigi Gorgoni, 1965

Piega

Giorgio De Ferrari, 1984

Saliscendi

Achille și Pier Giacomo Castiglioni, 1958

Fante

De Pas D'Urbino Lomazzi, 1978

Sputnik

Centro Stile interno Stilnovo, 1957

SERIE S5050

Centro Stile interno Stilnovo, 1959

SERIE C2020

Centro Stile interno Stilnovo, 1958

Topo / Minitopo

Joe Colombo, 1970

Dacă după primul război mondial, Italia a câștigat notorietate la nivel internațional datorită combinației designului industrial și a celor mai cunoscute nume din arhitectura contemporană, Stilnovo a fost una dintre primele companii care a transferat acest mix către sectorul iluminatului. De atunci, Stilnovo a răspuns întotdeauna într-un mod original nevoilor sociale, estetice și funcționale ale fiecărui deceniu, bazându-se pe nume de calibru cum sunt Achille și Pier Giacomo Castiglioni, Joe Colombo, Danilo și Corrado Aroldi, Roberto Beretta, Antonio Macchi Cassia, De Pas D'Urbino Lomazzi’s studio, Ettore Sottsass, Cini Boeri, Gae Aulenti, Giorgio De Ferrari, Giovanni Luigi Gorgoni.

Într-o perioadă în care ideea funcției a fost combinată cu noi tipuri de materiale pentru a produce forme textural inedite, era Stilnovo a fost o eră de experimentare, în care mișcarea neo-realismului s-a legat de filozofia organicismului și de unde arhitecții au împrumutat și în același timp au subvertit artizanatul care a fost timp de secole forța creatoare dominantă a Italiei.
Adesea comparată favorabil cu Arteluce, care sub îndrumarea lui Gino Sarfatti a explorat forme liniare abstracte, liniare, Stilnovo este recunoscut pentru liniile sale organice bine executate.

Corpurile de iluminat Stilnovo au raspândit succesul Made in Italy în lume și reprezintă momente excelente și memorabile ale sinergiei între invenția de design și inovația antreprenorială, versatilitatea și excelența.

Iar povestea continuă.

Proiecte