Mazzarelli Creative Resort

- Polignano a Mare -


Există “custom” chiar și când vorbim despre relaxare. Aceasta a fost ideea lui Domenico Mazzarelli când s-a hotărât să creeze un resort acolo unde își avea locul un conac de la sfârșitul secolului 19.

O vilă albă construită cu piatră, cu piscină, o grădină tipică din sudul Italiei cu 2.400 de măslini și o priveliște peste feericul Polignano a Mare, în regiunea Puglia. Simplu, cu bun gust, un spațiu aerisit, creativ.

Un resort de 5 stele format din 4 apartamente și 8 camere împărțite între clădirea principală și anexele înconjurate de grădină și restaurant, dedicate valorificării teritoriului și excelenței acestuia.

Fiecare detaliu, gândit cu atenție, construiește, sau mai bine spus întregește, personalitatea spațiului.

Iluminat arhitectural fatade hotel

Iluminatul exterior, al fațadelor, este realizat exemplar, concentrat pe elemente arhitecturale - coloane, arcade, puse astfel în valoare, alături de întreaga structură.

Vezi corpuri de iluminat arhitectural fațade.

Iluminatul în zona piscinei creează scenariul unei seri de vară, unde adie aerul de "la bella vita". Nu au fost uitați nici măslinii, peste care au trecut, probabil, zeci de ani.

Înainte de a crea acest loc special, Domenico Mazzarelli a lucrat 50 de ani în producția de cămăși la comandă, made in Italy. Pentru reamenajarea vilei a colaborat cu Pleroo, un studio de design din Puglia, de asemenea, care putea să intuiască cu ușurință ce fel de aer trebuie să respire oaspeții acestei case cu pereți albi.

Tranziția de la croitorie la ospitalitate nu a fost totuși întâmplătoare, sau fără legătură. Nu este o pură coincidență faptul că Domenico Mazzarelli a dorit să numească acest hotel „Creative Resort”. În continuare acest loc are o alură de atelier, având chiar și o cameră denumită “Tailor Room”, unde se pot face cămăși la comandă.

Structura în sine continuă această idee strâns legată de moștenirea lui Domenico, pornind de la țesăturile alese pentru draperii și tapiserii, ale căror modele amintesc de cele ale cămășilor și care deosebesc astfel fiecare cameră de cealaltă.

Picturile de pe pereți și decorațiile au fost făcute prin utilizarea elementelor tipice ale producției de cămăși, implicând și artiști locali, care au interpretat ceea ce Mazzarelli și Pleroo au decis ca fiind conceptul unitar. Meșteșugul local nu este neglijat nici măcar pentru mobilier: multe fotolii au fost cumpărate din galerii de design din Puglia, în armonie cu mobilierul contemporan de bază.

Sursa: https://living.corriere.it

Proiecte